Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Где опасно сажать луковицы тюльпанов: советы садоводам[:ua]Де не варто садити цибулини тюльпанів – поради садівникам[:]

[:ru]До наступления холодов садоводы имеют возможность посадить тюльпаны. Однако недостаточно просто погрузить луковицы в почву. Залогом пышного цветения является правильный выбор места, отведенного под грядку.

Нельзя сажать тюльпаны в том же месте, где они росли в прошлом году. Необходимо выбрать новую локацию для грядки. Неприемлемыми предшественниками считаются и пасленовые.

Об этом пишет Ukr.Media, передает НСН.

Грядки не стоит делать в низине и на неровной местности. В противном случае грунтовые воды спровоцируют гниение луковиц.

Тюльпаны не любят кислый грунт. Наиболее подходящий вариант – нейтральная или слабощелочная почва.

[:ru]Где опасно сажать луковицы тюльпанов: советы садоводам[:ua]Де не варто садити цибулини тюльпанів - поради садівникам[:]

Если кислотность почвы повышена, желательно использовать золу. Добавлять известь в день посадки нельзя. Это нужно делает заранее, а именно – весной.

Не подойдет для тюльпанов и глинистый плотный грунт. Если пренебречь данной информацией и посадить луковицы в подобную почву, они скорее всего начнут гнить.

Для придания рыхлости понадобится песок, перегной или торф. Одно из этих средств нужно насыпать на дно ямок.

Тюльпаны предпочитают свет. Поэтому сажать их в затемненном месте нельзя. Грядки лучше разместить в восточной или западной части участка.

Грядки должны хорошо защищены от ветра. В противном случае они начнут цвести позже положенного срока.

Если выбрать неправильное место для грядки, цветы начнут болеть и гнить. Если все-таки им удастся прижиться, сами “головки” будут мелкими.[:ua]До настання холодів садівники мають можливість посадити тюльпани. Однак недостатньо просто занурити цибулини в ґрунт. Запорукою пишного цвітіння є правильний вибір місця, відведеного під грядку. Отже доречними будуть деякі поради садівникам.

Не можна садити тюльпани в тому ж місці, де вони росли минулого року. Необхідно вибрати нову локацію для грядки. Неприйнятними попередниками вважаються і пасльонові.

Про поради садівникам НСН дізнався з повідомлення Ukr.Media.

Грядки не варто робити в низині і на нерівній місцевості. В іншому разі ґрунтові води спровокують гниття цибулин.

Тюльпани не люблять кислий ґрунт. Найбільш підходящий варіант — нейтральний або слаболужний ґрунт.

[:ru]Где опасно сажать луковицы тюльпанов: советы садоводам[:ua]Де не варто садити цибулини тюльпанів - поради садівникам[:]

Якщо кислотність ґрунту підвищена, бажано використовувати золу. Додавати вапно в день посадки не можна. Це потрібно робити заздалегідь, а саме — навесні.

Не підійде для тюльпанів і глинистий щільний ґрунт. Якщо знехтувати цією інформацією і посадити цибулини в подібний ґрунт, вони швидше за все почнуть гнити.

Для додання пухкості знадобиться пісок, перегній або торф. Один з цих засобів потрібно насипати на дно ямок.

Тюльпани надають перевагу світлу. Тому садити їх в затемненому місці не можна. Грядки краще розмістити в східній або західній частині ділянки.

Грядки повинні бути добре захищені від вітру. В іншому разі вони почнуть цвісти пізніше покладеного терміну.

Якщо вибрати неправильне місце для грядки, квіти почнуть хворіти і гнити. Якщо все-таки їм вдасться прижитися, самі “головки” будуть дрібними.[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×