Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Можно ли подцепить COVID на свежем воздухе – объяснение[:ua]Чи можна підчепити COVID на свіжому повітрі – пояснення[:]

[:ru]Риск заразиться коронавирусом на улице и на открытом воздухе очень мал.

Об этом рассказал исследователь рисков заражения вирусами Михаэль Ридикер, со ссылкой на “Факты” пишет РБК-Украина, передает НСН.

Риск заражения на открытом воздухе

“Я исследовал, можно ли заразиться, когда на пробежке бежишь за другим человеком. Мне удалось показать, что крупные капли попадают очень редко, а облако мелких частиц жидкости, образующееся при дыхании, очень быстро рассеивается”,рассказал специалист.

При условии, что вы находитесь неблизко от человека – риск заражения невелик.

“При условии, что вы не бежите за инфицированным человеком очень долго, риск заразиться очень мал. Но нужно быть осторожным, если вы стоите лицом к нему и находитесь от него на расстоянии вытянутой руки. Это может быть опасным как в помещении, так и на улице, особенно если у собеседника при разговоре выделяются капли жидкости”,сообщил Ридикер.

Риск заражения в транспорте

В транспорте небольшая вероятность заразиться, если все люди в масках и не разговаривают, отмечает специалист.

“Отвечу на примере поездов. В поездах значительная часть воздуха фильтруется, а затем направляется обратно в вагон. По моим расчетам, риск заражения не очень высок, если все носят маски и ведут себя относительно тихо. Но если кто-то очень громко разговаривает в течение длительного времени, лучше перейти в другое купе или другой вагон…”, резюмировал он.

Кстати, недавно “НСН” писал:

Почему нельзя пропускать вторую прививку от коронавируса: врач предупредила об угрозе

Правила «желтой» зоны изменят: детали от МОЗ

 [:ua]Ризик заразитися коронавірусом COVID-19 на вулиці і на відкритому повітрі дуже малий.

Про це розповів дослідник ризиків зараження вірусами Міхаель Рідікер, з посиланням на “Факти” пише РБК-Україна, передає НСН.

Ризик зараження на відкритому повітрі

“Я досліджував, чи можна заразитися, коли на пробіжці біжиш за іншою людиною. Мені вдалося показати, що великі краплі потрапляють дуже рідко, а хмара дрібних частинок рідини, що утворюється при диханні, дуже швидко розсіюється”, розповів фахівець.

За умови, що ви перебуваєте неблизько від людини – ризик зараження невеликий.

“За умови, що ви не біжите за інфікованою людиною дуже довго, ризик заразитися дуже малий. Але потрібно бути обережним, якщо ви стоїте обличчям до неї і перебуваєте від неї на відстані витягнутої руки. Це може бути небезпечним як в приміщенні, так і на вулиці, особливо якщо у співрозмовника при розмові виділяються краплі рідини”, повідомив Рідікер.

Ризик зараження COVID в транспорті

У транспорті невелика ймовірність заразитися, якщо всі люди в масках і не розмовляють, зазначає фахівець.

“Відповім на прикладі поїздів. У поїздах значна частина повітря фільтрується, а потім прямує назад у вагон. За моїми розрахунками, ризик зараження не дуже високий, якщо всі носять маски й поводяться відносно тихо. Але якщо хтось дуже голосно розмовляє протягом тривалого часу, краще перейти в інше купе або інший вагон…”,резюмував він.

До речі, нещодавно “НСН” писав:

Чому не можна пропускати друге щеплення від коронавірусу: лікарка попередила про загрозу

Правила «жовтої» зони змінять: деталі від МОЗ[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×