Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Аліна Паш підробила довідку щодо поїздки в окупований Крим – Стерненко

Активіст Сергій Стерненко ствержує, що переможниця Національного відбору “Євробачення-2022” Аліна Паш, яка має представляти Україну у пісенному конкурсі в Італії, підробила довідку Держприкордонслужби про її поїздку до окупованого Криму.

Про це Стерненко пише на своїй сторінці у Фейсбук, передає НСН.

Напередодні представники співачки опублікували довідку ДПСУ про те, що вона у серпні 2015 року відвідувала окупований Крим через адмінкордон у Херсонській області.

Але Стерненко заявляє, що має дуже серйозні підстави стверджувати, що “довідка”, оприлюднена командою Аліни Паш, є фальшивою.

“З власних джерел як у ДПСУ, так і в інших структурах мені стало відомо, що за вказаний період, а саме у серпні 2015 Аліна Паш відвідувала окупований Крим саме через територію держави-окупанта”,пише Стерненко.

Він доводить, що співачка 11 серпня 2015 року рейсом “Київ-Москва” залишила територію України і повернулася назад 14 серпня 2015 року авіарейсом “Домодєдово-Київ”. На думку активіста, Паш після прибуття до Москви, скориставшись російськими авіалініями, потрапила до окупованого Криму, порушивши правила перетину державного кордону України.

Alina Pash знайшли на “Миротворці”: за що туди потрапила переможниця нацвідбору Євробачення-2022

Стерненко також пише, що у довідці йдеться про “державний кордон України” з Кримом.

“Це неприпустима термінологія. Держкордон у нас може бути лише з іноземною державою. А оскільки Крим – окупована російською федерацією територія України, ДПСУ та інші державні органи використовують термін “адмінкордон”,повідомив він.

Сергій Стерненко вимагає, щоб Державна прикордонна служба України перевірила документ та виступила із заявою про фальсифікацію довідки, оскільки підробка документів є кримінальним правопорушенням.

Активіст додав, що “Суспільне” відреагувало на його заяву, звернувшись до ДПСУ для перевірки документів.

Також він звернувся до самої Аліни Паш:

“Самій Аліні Паш, поки не пізно, наполегливо рекомендую визнати факт підробки довідки та відмовитись від участі у Євробаченні”.

Alina Pash представить Україну на Євробаченні 2022

Фото: УНІАН

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×