Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Рада ухвалила «антиколомойський» законопроєкт у першому читанні

Рада ухвалила «антиколомойський» законопроєкт у першому читанні

Верховна Рада підтримала у першому читанні закон про банки, який також називають «антиколомойським», бо його головна мета — унеможливити повернення ПриватБанку олігарху Ігорю Коломойському. Про це повідомляє Громадське, інформує НСН.

За відповідне рішення проголосували 267 народних депутатів.

Законопроєкт про банки є однією з двох умов (друга — ринок землі) Міжнародного валютного фонду для продовження співпраці з Україною і надання нового траншу допомоги зокрема. Без допомоги МВФ в умовах світової економічної кризи Україна ризикує зазнати дефолту.

Раніше ми писали: Профільний комітет Ради підтримав «антиколомойський» законопроєкт

Нагадаємо, 29 березня президент Володимир Зеленський закликав народних депутатів підтримати законопроєкти щодо банків та ринку землі, бо вони є умовою Міжнародного валютного фонду щодо подальшої співпраці.

25 березня частина депутатів «Слуги Народу» закликала якнайшвидше ухвалити «антиколомойський» закон, аби отримати допомогу від МВФ та уникнути дефолту.

У той же день на сайті Ради зареєстрували одразу три альтернативних законопроєкти.

Їхніми авторами відповідно є соратник Ігоря Коломойського депутат Ігор Палиця, депутат «Слуги Народу» Олександр Дубінський, якого також пов’язують з Коломойським, та депутатка «Слуги Народу» Ольга Василевська-Смаглюк, яка працювала на каналі «1+1», що належить Коломойському.

7 грудня 2019 року Україна та Міжнародний валютний фонд домовилися про початок нової програми співпраці, підписавши Staff Level Agreement — попередню згоду, яка означає намір МВФ укласти кредитну програму з Україною. Загальна сума фінансування має скласти близько 5,5 мільярда доларів терміном на 3 роки.

Остаточно затвердити нову програму між МВФ та Україною має Рада директорів МВФ. Однак наразі цього не сталося. Однією з причин цього називають те, що Україна не виконала попередніх вимог МВФ. Серед них — ухвалення закону, який має не допустити повернення ПриватБанку колишнім власникам. Також МВФ прагне, аби Україна створила ринок землі.

Водночас колишні акціонери ПриватБанку намагаються через суд повернути собі банк.

Рада ухвалила «антиколомойський» законопроєкт у першому читанні

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×