Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Новый тарифный план «Нафтогаза» – в чем его выгода и удобство[:ua]Новий тарифний план «Нафтогазу» – в чому його вигода і зручність[:]

[:ru]С октября 2021 года «Нафтогаз» предложил потребителям новый тарифный план «Комфортный сезон». Он предполагает новый порядок оплаты за газ, сообщает НСН, ссылаясь на издание На пенсии.

Особенности тарифного плана “Комфортный сезон”

Если все остальные бытовые потребители компании будут оплачивать газ как обычно, то абоненты, перешедшие на «Комфортный сезон», будут платить ежемесячно одинаковые суммы. И так на протяжении семи месяцев – пока будет длиться отопительный сезон.

Обычно отопительный сезон длится шесть месяцев: с середины октября до середины апреля. Однако для удобства расчетов тариф «Комфортный сезон» будет действовать семь полных месяцев: с 1 октября по 30 апреля.

Как рассчитывается плата за газ?

Величина ежемесячного платежа тарифного плана «Комфортный сезон» определяется исходя из объема потребления газа за предыдущий отопительный сезон. Берется суммарное потребление газа конкретным домохозяйством в прошедшем отопительном сезоне (с 1 октября 2020 года по 30 апреля 2021 года), которое делится на семь. В итоге получают ориентировочный месячный объем потребления газа в отопительный сезон. Этот объем умножают на тариф 7,96 и получают ежемесячный размер платы за газ.

По завершении отопительного сезона будет сделан перерасчет потребления газа согласно показаниям счетчика. Если окажется, что в новом отопительном сезоне было потреблено больше газа, то разницу придется оплатить дополнительно. Если же, наоборот, окажется, что газа потребили меньше, то переплату зачтут на следующие месяцы.

В «Нафтогазе» считают, что тариф «Комфортный сезон» будет наиболее удобным для владельцев частных домов с газовым отоплением.

Кстати, недавно “НСН” писал:

Зміни в умовах оплати за газ з 1 жовтня: що потрібно знати

Тариф на газ у жовтні зріс на 38% – «Нафтогаз» оприлюднив нові ціни

Нафтогаз пропонує газ для ОСББ по 44 гривні: вартість опалення зросте в кілька разів[:ua]З жовтня 2021 року «Нафтогаз» запропонував споживачам новий тарифний план «Комфортний сезон». Він передбачає новий порядок оплати за газ, повідомляє НСН, посилаючись на видання На пенсії.

Особливості тарифного плану “Комфортний сезон”

Якщо всі інші побутові споживачі компанії будуть оплачувати газ як зазвичай, то абоненти, які перейшли на «Комфортний сезон», будуть платити щомісяця однакові суми. І так протягом семи місяців – поки буде тривати опалювальний сезон.

Зазвичай опалювальний сезон триває шість місяців: з середини жовтня до середини квітня. Однак для зручності розрахунків тариф «Комфортний сезон» буде діяти сім повних місяців: з 1 жовтня по 30 квітня.

Як розраховується плата за газ?

Величина щомісячного платежу тарифного плану «Комфортний сезон» визначається виходячи з обсягу споживання газу за попередній опалювальний сезон. Береться сумарне споживання газу конкретним домогосподарством у минулому опалювальному сезоні (з 1 жовтня 2020 року по 30 квітня 2021 року), яке ділиться на сім. В результаті отримують орієнтовний місячний обсяг споживання газу в опалювальний сезон. Цей обсяг множать на тариф 7,96 і отримують щомісячний розмір плати за газ.

По завершенні опалювального сезону буде зроблений перерахунок споживання газу згідно з показниками лічильника. Якщо виявиться, що у новому опалювальному сезоні було спожито більше газу, то різницю доведеться оплатити додатково. Якщо ж, навпаки, виявиться, що спожили газу менше, то переплату зарахують на наступні місяці.

У «Нафтогазі» вважають, що тариф «Комфортний сезон» буде найбільш зручним для власників приватних будинків з газовим опаленням.

До речі, нещодавно “НСН” писав:

Зміни в умовах оплати за газ з 1 жовтня: що потрібно знаті

Тариф на газ у жовтні зріс на 38% – «Нафтогаз» оприлюднив нові ціни

Нафтогаз пропонує газ для ОСББ по 44 гривні: вартість опалення зросте в кілька разів[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×