Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Кабмін спростив процес призначення, перерахунку та виплати пенсій

Кабмін спростив процес призначення, перерахунку та виплати пенсій

Кабінет Міністрів України спростив процес призначення, перерахунку і виплати пенсій. Відповідне рішення розроблене Мінекономрозвитку і ухвалене17 липня. Про це Nikopolnews дізнався на офіційному сайті уряду.

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, мета рішення – спростити процес призначення, перерахунку, виплати пенсій, встановлення надбавок та доплат до них, або переведення з одного виду пенсії на інший.

Відповідно до ухваленої постанови Уряд запровадив інформаційну взаємодію між органами Пенсійного фонду та іншими органами виконавчої влади, зокрема, з метою підтвердження відомостей заявника стосовно прав на пільги, актів цивільного стану громадян, проблем інвалідності, місця проживання/перебування.

До ухвалення цієї постанови через відсутність ефективної взаємодії між пенсійними органами та іншими органами влади існувала проблема, коли громадяни були змушені подавати документи, що містять однакову інформацію і відомості що вже є в наявності у держави у різних реєстрах. Водночас, громадяни для нарахування пенсії були змушені витрачати час і гроші на відвідування різних органів для збору потрібної інформації і документів.

Ухвалена Урядом постанова пропонує безоплатне використання інформації та електронний документообіг з принаймні 6 різних інформаційних реєстрів:

  • Державного реєстру фізичних осіб – платників податків,
  • Державного реєстру актів цивільного стану громадян,Централізованого банку даних з проблем інвалідності,
  • Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги,
  • реєстрів даних про дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають чи перебувають в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці,
  • реєстрів територіальних громад.

Це дасть змогу скоротити кількість документів, які подаються громадянами України безпосередньо до пенсійних органів, забезпечить прозорість призначення пенсій за рахунок використання актуальної та достовірної інформації, яка міститься у державних реєстрах.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу