Купити квартиру в Дніпрі

Збір коштів на підтримку ЗСУ – Нацбанк відкрив спеціальний рахунок

в нацбанке открыт спецсчет для поддержки ВСУ

Нацбанк відкрив спеціальний мультивалютний рахунок для збирання коштів на підтримку ЗСУ. Про відкриття спецрахунку вранці 24 лютого повідомив голова Нацбанку Кирило Шевченко.

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Banker.ua

НБУ ухвалив рішення про відкриття спеціального мультивалютного рахунку для збирання коштів на підтримку українських військових.

Про відкриття спецрахунку у зв’язку з військовим станом та небезпекою для незалежності та територіальної цілісності України на тлі збройної агресії з боку Росії вранці 24 лютого повідомив керівник Нацбанку Кирило Шевченко.

Нацбанк опублікував реквізити офіційного рахунку для збору коштів на підтримку Збройних Сил України: UA843000010000000047330992708.

збір коштів на підтримку ЗСУ у Нацбанку

Також у НБУ уточнили, що цей рахунок є мультивалютним: він створений та відкритий:

  • для переказу коштів від міжнародних партнерів та донорів – в іноземній валюті (долари США, євро, британські фунти).
  • для переказу коштів від бізнесу та громадян країни – в українській національній валюті.

Інформацію про те, як із сьогоднішнього дня працюють державні банки, представили прес-служби фінустанов на своїх офіційних сайтах та сторінках у соцмережах.

Раніше регулятор опублікував особливості функціонування банківської системи в умовах воєнного стану, запровадженого 24 лютого після вторгнення військ РФ на територію України.

Крім того, Нацбанк у четвер повідомив, що в умовах воєнного стану не вводив жодних обмежень на безготівкові розрахунки, які на сьогоднішній день є найнадійнішим і найбезпечнішим способом оплати. Йдеться, зокрема, про розрахунки через POS-термінали у торгових мережах.

Система електронних платежів, за даними НБУ, функціонує у штатному режимі. Українські банки підключені до СЕП та здійснюють клієнтські платежі без перебоїв.

Про тимчасове зупинення обігу всіх цінних паперів в Україні сьогодні повідомила і НКЦПФР, уточнивши при цьому, що операцій, необхідних для проведення монетарної та грошово-кредитної політики НБУ, а також обслуговування державного боргу це не стосується.

Нацбанк вводить плату за користування системою BankID

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×