Купити квартиру в Дніпрі

Залишатися на зв’язку – які месенджери працюють без Інтернету

как оставаться на связи без интернета

У мережі все частіше обговорюється можливість відключення мобільного зв’язку та Інтернету. Щоправда, навіть у цьому випадку можна залишатися на зв’язку – використовувати месенджери, які працюють без Інтернету

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті РБК-Україна

Які месенджери можна використовувати

  • Bridgefy (iOS / Android)
  • Бріар (Android)
  • Rumble (Android)
  • Serval Mesh (Android)
  • Vojer (iOS )
  • Walkie Talkie (iOS/Android)

як залишиться на зв'язку без інтернету - месенджери

Як це можливо

Спочатку месенджери, здатні працювати без підключення до Інтернету, створювалися для взаємодії за містом. Згодом люди почали використовувати його в місцях масового скупчення людей, коли зв’язок перевантажений.

Спеціальні месенджери дають змогу спілкуватися в автономному режимі за допомогою Bluetooth або Wi-Fi. Таким чином користувачі можуть спілкуватися один з одним на відстані до 100 метрів. При цьому, якщо використовувати Mesh-мережу, то можна буде збільшити цю відстань.

Що таке Mesh-мережа

Mesh-мережа – однорангова система з розподіленим навантаженням між гаджетами. У мережі кожен учасник-ретранслятор бездротового сигналу інших учасників. Реалізувати цей процес можна за допомогою з’єднання Bluetooth/Wi-Fi.

Mesh-мережа дозволяє створити ланцюжок передачі даних. Інформація у такій мережі передається у вигляді ретрансляції. Смартфони користувачів у цьому випадку виступають як проміжні точки передачі даних.

Кількість таких підключень може бути нескінченною.

Повідомлення буде переходити від одного учасника мережі до іншого, доки його не отримає адресат. При цьому інші учасники мережі не знатимуть, яку інформацію Ви надіслали, оскільки повідомлення, яке надішлють через Mesh-мережа, буде зашифровано.

Ваш смартфон знає про вас занадто багато: 10 налаштувань, які потрібно відключити

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×