Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Выход Lidl в Украину – какие 2 крупных супермаркета могут пострадать больше всего [:ua]Вихід Lidl в Україну – які 2 великих супермаркети можуть постраждати найбільше[:]

[:ru]Выход Lidl в Украину может повлечь за собой закрытие некоторых крупных супермаркетов в Украине. С немецкой сетью продуктовых магазинов будет сложно тягаться.

Выход на украинский рынок немецкой сети продуктовых супермаркетов Lidl может ускорить выход из розничного бизнеса сетей “Экомаркет” и “Велика Кишеня”. Это может произойти потому, что “их форматы будут напрямую пересекаться с более мощным международным конкурентом”.

Такая оценка приводится в статье, опубликованной на посвященном плодовоовощному бизнес ресурсе EastFruit. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте UBR.UA

Аналитики издания поясняют, что обычно немецкая сеть занимает лидирующую позицию по ценовому предложению. При этом требования к качеству и безопасности фруктов и овощей в Lidl очень высокие.

“Сеть может не предлагать товаров премиального качества, но очень жестко инспектирует поставщиков овощей и фруктов в вопросах соблюдения подходов к безопасности и качеству продуктов”.

[:ru]Выход Lidl в Украину - какие 2 крупных супермаркета могут пострадать больше всего [:ua]Вихід Lidl в Україну - які 2 великих супермаркети можуть постраждати найбільше[:]

Впрочем, на первом этапе предложить самые низкие цены Lidl сможет в сегменте импортных овощей и фруктов, а выход в лидеры по местным товарам “может занять некоторое время”.

Также, несмотря на ограниченный ассортимент овощного отдела по меркам ЕС, в Украине количество товарных позиций, обычно предлагаемых компаниями, будет соответствовать среднему показателю на рынке.

Сумма этих факторов обеспечит Lidl вхождение в первую тройку супермаркетов по качеству плодовоовощных отделов, которые являются ключевыми для успеха продуктовых магазинов.

Кто может составить конкуренцию Lidl

Наибольшую конкуренцию Lidl составит АТБ. Но “по ценам немецкий ритейлер будет оказывать давление на “Ашан” и на все остальные сети”. По качеству продукции сможет вступить в прямую конкуренцию с Novus (“особенно с Novus-Экспресс). Это связано с тем, что Lidl предложит более низкие цены.

Конкурентом Lidl также окажется сеть “Сильпо” – значительная часть ее магазинов по формату близка к дискаунтерам. Наиболее от экспансии немецкой сети пострадают “Экомаркет” и “Велика Кишеня”, считают в EastFruit, аргументируя это их “длительным прозябанием” в конце их рейтинга супермаркетов.

По словам осведомленного источника UBR.ua на рынке ритейла, руководства АТБ и Lidl вели переговоры.

“Возможно, о потенциальном выходе Lidl в Украину, в том числе и за счет покупки АТБ”.

В самих сетях эту информацию оставили без разъяснений.

Кстати, недавно “НСН” писал: В Lidl прокомментировали информацию о выходе на украинский рынок

 

 [:ua]Вихід Lidl в Україну може спричинити за собою закриття деяких великих супермаркетів в Україні. З німецькою мережею продуктових магазинів буде складно змагатися.

Вихід на український ринок німецької мережі продуктових супермаркетів Lidl може прискорити вихід з роздрібного бізнесу мереж “Екомаркет” і “Велика Кишеня”. Це може статися тому, що “їх формати будуть безпосередньо перетинатися з більш потужним міжнародним конкурентом”.

Така оцінка наводиться у статті, опублікованій на присвяченому плодовоовощному бізнес ресурсу EastFruit. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті UBR.UA

Аналітики видання пояснюють, що зазвичай німецька мережа займає лідируючу позицію по ціновій пропозиції. При цьому вимоги до якості і безпеки фруктів і овочів в Lidl дуже високі.

“Мережа може не пропонувати товарів преміальної якості, але дуже жорстко інспектує постачальників овочів і фруктів в питаннях дотримання вимог до безпеки і якості продуктів”.

[:ru]Выход Lidl в Украину - какие 2 крупных супермаркета могут пострадать больше всего [:ua]Вихід Lidl в Україну - які 2 великих супермаркети можуть постраждати найбільше[:]

Втім, на першому етапі запропонувати самі низькі ціни Lidl зможе в сегменті імпортних овочів і фруктів, а вихід у лідери за місцевими товарами “може зайняти деякий час”.

Також, незважаючи на обмежений асортимент овочевого відділу за мірками ЄС, в Україні кількість товарних позицій, зазвичай пропонованих компаніями, буде відповідати середнім показникам на ринку.

Сума цих факторів забезпечить Lidl входження у першу трійку супермаркетів за якістю плодовоовочевих відділів, які є ключовими для успіху продуктових магазинів.

Хто може скласти конкуренцію Lidl

Найбільшу конкуренцію Lidl складе АТБ. Але “за цінами німецький рітейлер буде чинити тиск на “Ашан” і на всі інші мережі”. За якістю продукції зможе вступити в пряму конкуренцію з Novus (“особливо з Novus-Експрес). Це пов’язано з тим, що Lidl запропонує нижчі ціни.

Конкурентом Lidl також виявиться мережа “Сільпо” – значна її частина магазинів за форматом близька до дискаунтерам. Найбільш від експансії німецької мережі постраждають “Екомаркет” і “Велика Кишеня”. Спеціалісти в EastFruit  аргументують це їх “тривалим животінням” в кінці їх рейтингу супермаркетів.

За словами обізнаного джерела UBR.ua на ринку рітейлу, керівництва АТБ і Lidl вели переговори.

“Можливо, про потенційний вихід Lidl в Україну, в тому числі і за рахунок купівлі АТБ”.

У самих мережах цю інформацію залишили без роз’яснень.

До речі, нещодавно “НСН” писав: У Lidl прокоментували інформацію про вихід на український ринок

 

 [:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×