Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В яких випадках страхові компанії відмовляються платити за ремонт автомобіля

В Україні багато водіїв, які застрахували свій автомобіль, упевнені, що тим самим вони себе у разі ДТП позбавили всіх фінансових проблем.  Але є випадки, коли страхові компанії не будуть платити за ремонт авто

Бувають випадки, не такі вже й рідкісні, коли страхова компанія, яка оплатила ремонт “чужої” машини, потім стягує гроші з водія з автоцивілкою. В яких випадках це може статися НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA

Згідно з українським законодавством, таке стягнення грошей є обов’язковим, якщо водій під час ДТП перебував у стані алкогольного сп’яніння. Ось чому потрібно обов’язково вимагати повторного огляду, якщо прилад показав надмірний вміст алкоголю у людини, яка була за кермом.

В яких випадках страхові компанії відмовляються платити за ремонт автомобіля

Ремонт автомобіля страхова компанія відмовиться оплачувати, якщо водій керував без права на керування відповідної категорії, та якщо транспортний засіб у момент дорожньої аварії був у несправному технічному стані. Технічний стан автомобіля при ДТП має визначити відповідна експертиза.

Крім того, якщо водій поїхав із місця ДТП, то тоді страхова компанія теж не виплачуватиме йому страховку.

Є ще один випадок, коли страховики відмовляються оплатити ремонт автомобіля. Це відбувається, коли водії не повідомляли компанії про ДТП у встановлені терміни.

Відповідно до законодавства, водій транспортного засобу зобов’язаний невідкладно, але не пізніше за три робочі дні з дня ДТП, письмово повідомити страхову компанію. Якщо водій з поважної причини не зміг це зробити, він повинен цю обставину підтвердити документально.

Новий вид шахрайства на дорогах –про що потрбіно знати водіям

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×