Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]В Украине могут увеличить пособие на детей до трех лет – на какую сумму[:ua]В Україні можуть збільшити допомогу на дітей до трьох років – на яку суму[:]

[:ru]Петиция с требованием увеличить пособие на детей до трех лет опубликована на сайте президента

Петиция с требованием увеличить пособие на детей до трех лет набрала 25 тысяч голосов, которые были необходимы для ее рассмотрения. А поскольку она была опубликована на президентском сайте, то должна быть рассмотрена президентом Украины. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте TODAY.UA.

Автор петиции Дмитрий Дубовский отмечает, что пособие на детей до трех лет, которое получают женщины, находящиеся в отпуске по уходу за ребенком, не пересматривалось уже много лет. И уже много лет его величина остается неизменной – 860 гривен в месяц. Однако в то время, когда был установлен такой размер пособия, оно было равно 108 долларам США. Сейчас же его покупательная способность сократилась более чем втрое.

[:ru]В Украине могут увеличить пособие на детей до трех лет - на какую сумму[:ua]В Україні можуть збільшити допомогу на дітей до трьох років - на яку суму[:]

“Выплаты на детей составляют сумму 860 грн в месяц без индексации и привязки к прожиточному минимуму, что составляло в “домайданные времена” 108$ США. Сейчас эти деньги с учетом гиперинфляции по нынешним ценам составляют всего 30$. Требую от имени народа Украины перечислить, индексировать выплату на сумму 2700, что составляет 100$ США для всех матерей, в том числе уже получающих выплаты”, – пишет автор петиции.

Когда петицию рассмотрит президент, и каков будет его вердикт, пока неизвестно.

Впрочем, о том, что пособие на детей до трех лет требует пересмотра, говорилось и ранее. В частности, бюджетный комитет Верховной Рады предложил Кабмину рассмотреть возможность изменения размера пособия на детей.

Однако в бюджетном комитете предлагают сделать его дифференцированным – в зависимости от количества детей. На первого ребенка суммарный размер выплат предлагают увеличить до 50 тысяч гривен, на второго – до 100 тысяч, на третьего и далее – до 150 тысяч.

Кстати, недавно “НСН” писал: В Украине с 1 декабря планируют повысить прожиточный минимум – как это повлияет на пенсии и социальные выплаты[:ua]Петиція з вимогою збільшити допомогу на дітей до трьох років опублікована на сайті президента

Петиція з вимогою збільшити допомогу на дітей до трьох років набрала 25 тисяч голосів, які були необхідні для її розгляду. А оскільки вона була опублікована на президентському сайті, то повинна бути розглянута президентом України. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Автор петиції Дмитро Дубовський зазначає, що допомога на дітей до трьох років, що отримують жінки, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною, не переглядалася вже багато років. І вже багато років її величина залишається незмінною – 860 гривень в місяць. Однак у той час, коли був установлений такий розмір допомоги, він дорівнював 108 доларам США. Зараз же його купівельна спроможність скоротилася більш ніж втричі.

[:ru]В Украине могут увеличить пособие на детей до трех лет - на какую сумму[:ua]В Україні можуть збільшити допомогу на дітей до трьох років - на яку суму[:]

“Виплати на дітей становлять суму 860 грн в місяць без індексації та “прив’язки” до прожиткового мінімуму, що складало у “домайданні часи” 108$ США. Зараз ці гроші з урахуванням гіперінфляції за нинішніми цінами складають всього 30$. Вимагаю від імені народу України перерахувати, індексувати виплату на суму 2700, що становить 100$ США для усіх матерів, в тому числі тих, які вже отримують виплати”, – пише автор петиції.

Коли петицію розгляне президент, і який буде його вердикт, поки невідомо.

Втім, про те, що допомога на дітей до трьох років вимагає перегляду, говорилося і раніше. Зокрема, бюджетний комітет Верховної Ради запропонував Кабміну розглянути можливість зміни розміру допомоги на дітей.

Однак у бюджетному комітеті пропонують зробити його диференційованим в залежності від кількості дітей. На першу дитину сумарний розмір виплат пропонують збільшити до 50 тисяч гривень, на другу – до 100 тисяч, на третю і далі – до 150 тисяч.

До речі, нещодавно “НСН” писав: В Україні з 1 грудня планують підвищити прожитковий мінімум – як це вплине на пенсії і соціальні виплати[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×