Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Податкова амністія – при перевірці доходів громадян реагуватимуть на сигнали сусідів

Податкова амністія: в Україні будуть вибірково перевіряти громадян, витрати яких перевищують доходи. Будуть викорисовувати інформацію з усіх доступних джерел – реагуватимуть на сигнали сусідів

В Україні звірятимуть витрати і доходи деяких громадян. Тим, хто не зможе пояснити, яким чином їхні витрати набагато перевищують отримані ними доходи, будуть змушені заплатити майже 20-відсотковий податок зі своїх витрат. Для цього спеціально створять підрозділ ДПС. Він буде займатися вибірковою перевіркою таких громадян. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA

Створення такого підрозділу Державної податкової служби прописано у меморандумі з МВФ, опублікованому Мінфіном.

“До 1 грудня 2021 року ми сформуємо спеціальний підрозділ ДПС. Він аналізуватиме податкову поведінку індивідуальних платників”, – записано в меморандумі.

Податкова амністія - при перевірці доходів громадян реагуватимуть на сигнали сусідів

Судячи із зазначеної дати, він уже має бути створений. І не виключено, що вже приступив до виконання своїх обов’язків.

Створення такого органу цілком вписується у логіку проведення податкової амністії, кажуть експерти.

Податкова амністія дає можливість усім українцям, які мають незадекларовані доходи, легалізувати їх через сплату 5% податку зі своїх активів. Той, хто не захоче скористатися наданою можливістю, ризикує стати об’єктом пильної уваги фахівців із нового підрозділу.

І якщо в них буде виявлено необгрунтовані витрати, то їм доведеться сплатити вже не 5, а 19,5% податку зі своїх активів (18% ПДФО та 1,5% військового збору).

За словами голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової і митної політики Данила Гетьманцева, подібний підрозділ є у ДПС і зараз. Його працівники займаються аналізом інформації про окремих осіб, яка є в їхньому розпорядженні. На підставі цього аналізу вони роблять висновки, чи ці громадяни сплачують податки зі своїх доходів. А якщо платять, то із яких сум.

При цьому керуючий партнер ЮК “Наказ” Філіп Орлов вважає, що новий спецпідрозділ використовуватиме під час перевірки інформацію з усіх доступних джерел. Зокрема, із сигналів громадян, які можуть повідомити, що їхні сусіди живуть не за доходами. Така система, до речі, добре зарекомендувала себе в США.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×