Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Як підтвердити стаж при втраті трудової книжки

Як пенсіонеру довести стаж, якщо підприємство, на якому він працював, давно закрилося і не має правонаступників, а трудової книжки не стало

Як повідомляє портал «На пенсії», починаючи з 2004 року, стаж може бути підтверджений на підставі даних персоніфікованого обліку про сплату страхових внесків. За більш ранні періоди роботи все-таки буде потрібний документ. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті BusinessUA.

При втраті трудової книжки для підтвердження стажу потрібні довідки з місця роботи або з архівів. Якщо підприємства ліквідовані без визначення правонаступника, то слід звертатися до архівних установ. У пошуку відсутніх документів можуть допомогти і в самому Пенсійному фонді.

як довести стаж без трудової книжки

У деяких випадках стаж може бути підтверджений на підставі довідок про зарплату, особових рахунків і будь-яких інших документів, в яких би містилися відомості про періоди роботи. При роботі в колгоспі окремо заводилася трудова книжка колгоспника, де вказано вироблену кількість трудоднів.

Стаж до 2004 року також може бути підтверджений свідченнями двох свідків, у яких є свої власні документи про роботу в той час.

Чим більше стажу вдасться підтвердити, долучивши до нього дані про зарплату, тим більше шанс хоч трохи збільшити пенсію.

Як українцям самостійно перевірити страховий стаж: інструкція

Як заробітчанам оформити пенсію з урахуванням стажу, заробленого за кордоном

В Україні змінюються вимоги до страхового стажу – кого позбавлять пенсії

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×