Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Одна із категорій ФОП звільнена від касових апаратів — експерти

В Україні з 1 січня 2022 року для ФОП стануть обов’язковими реєстратори (касові апарати). Але одна із категорій ФОП звільняється від касових апаратів

Фізичні особи-підприємці — платники єдиного  податку першої групи відповідно до положень Податкового кодексу звільняються від касових апаратів при здійсненні господарської діяльності. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Земляк.

 «Категорія ФОП, яка здійснює виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на  ринках та/або провадить  господарську  діяльність з надання побутових послуг населенню, не використовує працю найманих осіб, з 1 січня 2022 року не застосовує РРО/ПРРО та не веде облік товарних запасів»,  — ідеться у повідомленні.

Одна із категорій ФОП звільнена від касових апаратів — експерти

Фізичні особи-підприємці — платники єдиного податку другої, третьої та четвертої груп згідно з вимогами Податкового кодексу з 1 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

Також зазначається, ФОП-платники єдиного податку, що здійснюють продаж  технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ, зобов’язані вести облік товарних запасів, відповідно до вимог затвердженого Порядку ведення обліку товарних записів для фізичних осіб-підприємців, у тому числі платників єдиного податку, який затверджений наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496.

Касові апарати – штрафи за незастосування можуть відстрочити до 1 лютого

Обов’язкові касові апарати для бізнесу з 1 січня –Мінфін надав пояснення

Читайте нас у google-новинах

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×