Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Опасный творог изымают из продажи – что в нем не так[:ua]Небезпечний сир вилучають з продажу – що у ньому не так [:]

[:ru]Опасный творог в украинских торговых сетях срочно изымают из продажи. Какой продукт нельзя покупать?

В Украине попал в торговую сеть творог, который может быть крайне опасным для здоровья. В продукте обнаружено несоответствие нормативам по микробиологическим показателям. Сейчас опасный продукт изымают из всех торговых точек, где он мог оказаться. Об опасном твороге сообщила пресс-служба ГУ Госпотребслужба в Харьковской области. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте TODAY.UA,

Речь идет о твороге 9% жирности, расфасованном в 400-граммовую упаковку от ТМ “Украинский”. Он расфасован на Богодуховском молокозаводе. Номер партии опасной продукции – 12, а дата расфасовки – 12 октября 2021 года.

[:ru]Опасный творог изымают из продажи – что в нем не так[:ua]Небезпечний сир вилучають з продажу – що у ньому не так [:]

Что в твороге не так?

В твороге установлено несоответствие по микробиологическим показателям содержания дрожжей. Это несоответствие было обнаружено аккредитованной лабораторией Госпродпотребслужбы Украины.

“Указанная продукция не соответствует законодательству о пищевых продуктах, должна быть изъята из обращения в местах реализации и возвращена производителю. В случае выявления указанного пищевого продукта необходимо уведомить Главное управление Госпродпотребслужбы в Харьковской области”, – говорится в информации от Госпотребслужбы.

К сожалению, случай с творогом – далеко не единичный для Украины. В Сети едва ли не ежедневно появляется информация об опасных компонентах, обнаруженных в продуктах как импортного, так и отечественного производства. Виной всему – отсутствие всеобъемлющего и системного контроля за качеством продукции, а также подмена некогда жестких государственных стандартов разными сомнительными нормативам с размытыми требованиями и цифрами.

Кстати, недавно “НСН” писал: В Украине усилят борьбу с фальсификацией продуктов питания[:ua]Небезпечний сир в українських торговельних мережах терміново вилучають із продажу. Який продукт не можна купувати?

В Україні потрапив у торговельну мережу сир, який може бути вкрай небезпечним для здоров’я. У продукті виявлено невідповідність нормативам за мікробіологічними показниками. Зараз небезпечний продукт вилучають з усіх торгових точок, де він міг опинитися. Про небезпечний сир повідомила прес-служба ГУ Держспоживслужби в Харківській області. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA,

Йдеться про сир 9% жирності, розфасований у 400-грамову упаковку від ТМ “Український”. Він розфасований на Богодухівському молокозаводі. Номер партії небезпечної продукції – 12, а дата розфасовки – 12 жовтня 2021 року.

[:ru]Опасный творог изымают из продажи – что в нем не так[:ua]Небезпечний сир вилучають з продажу – що у ньому не так [:]

Що у сирі не так?

У сирі встановлено невідповідність за мікробіологічними показниками вмісту дріжджів. Цю невідповідність було виявлено акредитованою лабораторією Держпродспоживслужби України.

“Вказана продукція не відповідає законодавству про харчові продукти, має бути вилучена з обігу в місцях реалізації та повернена виробнику. У разі виявлення зазначеного харчового продукту необхідно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області”, – йдеться в інформації від Держспоживслужби.

На жаль, випадок із сиром – далеко не поодинокий для України. У Мережі чи не щодня з’являється інформація про небезпечні компоненти, виявлені в продуктах як імпортного, так і вітчизняного виробництва. Виною всьому – відсутність всеосяжного та системного контролю за якістю продукції, а також підміна колись жорстких державних стандартів різними сумнівними нормативами із розмитими вимогами та цифрами.

До речі, нещодавно “НСН” писав: В Україні посилять боротьбу з фальсифікацією продуктів харчування

 

 [:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×