Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Накопичувальні пенсії на держпідприємствах в Україні – коли їх введуть

Міністерство соціальної політики звернулося до Кабінету міністрів із пропозицією запровадити накопичувальні пенсії на підприємствах з державною часткою статутних фондів понад 50%

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті «Хвиля».

Так, ініціатива Мінсоцполітики передбачає перерахування пенсійних внесків розміром 2% зарплат працівників таких підприємств до недержавних пенсійних фондів.

При цьому підприємства повинні включити до своїх фінансових планів на 2023 рік витрати на сплату цих пенсійних внесків щонайменше для половини своїх працівників.

Накопичувальні пенсії на держпідприємствах в Україні - коли їх введуть

“Реалізацією такої ініціативи для працівників підприємств державного сектора економіки буде забезпечено додаткове джерело доходу за умови виходу на пенсію завдяки пенсійним коштам, накопиченим на їхніх індивідуальних пенсійних рахунках”, – йдеться у листі.

Крім того, у Міністерстві висловили думку, що запровадження накопичувальних пенсій на державних підприємствах сприятиме розвитку накопичувального пенсійного забезпечення в цілому, а також збільшенню чисельності внутрішніх інституційних інвесторів із довгостроковим прогнозованим інвестиційним ресурсом для економічного зростання України.

В Україні змінюються вимоги до страхового стажу – кого позбавлять пенсії

Назвали категорію населення, якій не передбачена індексація пенсії

В Україні відбудеться підвищення пенсій ще до загальної індексації

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×