Купити квартиру в Дніпрі

Корисні та небезпечні властивості гострих страв

Гострі страви мають протизапальну дію. Вони сприяють нормалізації ваги та артеріального тиску. Але не всі гострі страви корисні для організму. Численні дослідження відкрили властивості гострих страв

За словами дієтолога є наукові дослідження, які доводять, що гостра їжа має антиоксидантну, антиканцерогенну та протизапальну дію. Вона сприяє нормалізації ваги, знижує рівень поганого холестерину, нормалізує артеріальний тиск. Але дослідження, проведене в Китаї, в якому брали участь близько 4,5 тисяч людей, показало, що при щоденному вживанні близько 50 грамів перцю люди скаржилися на погіршення когнітивних здібностей. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті storinka.com.ua

“Гостра їжа має зігріваючий ефект, але використовувати її як малину або мед для збільшення потовиділення під час простудного захворювання не рекомендується, продовжила дієтолог. Справа в тому, що гостре дратує верхні дихальні шляхи та провокує кашель”,- пояснила вона.

властивості гострих страв

“Речовини, які містяться в гострій їжі, наприклад, капсаїцин і піперин у перці, впливають на рецептори, які зазвичай активуються при дуже високій температурі. Сигнал надходить у мозок, і мозок сприймає гостру їжу як підвищення температури. Відповідно, посилюється кровообіг, потовиділення, може спостерігатися сльозотеча з носа, з очей. Оскільки гостра їжа має сильну подразнювальну дію на слизові, на верхні дихальні шляхи, на шкіру, вона протипоказана при кашлі. Якщо будь-яка хвороба в гострій фазі – гострої їжі краще уникати”, –наголосила дієтолог Маргарита Арзуманян. .

Серед хронічних захворювань протипоказанням для гострої їжі є порушення у роботі шлунково-кишкового тракту (ЖКТ), продовжила вона.

Чим корисні сухофрукти для організму людини

Незвичайні продукти, які корисні для схуднення

Напій, який допоможе знизити рівень холестерину і цукру в крові

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×