Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Коли Україну накриє нова хвиля коронавірусу?

Найближчі місяці будуть досить спокійними. Але стало відомо коли країну накриє нова хвиля коронавірусу

До кінця зими суттєвого підйому захворюваності на ковід в Україні не передбачається. Нова хвиля коронавірусу накриє країну аж в березні. Такий прогноз зробив головний санітарний лікар України Ігор Кузін. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Експрес.

Згідно з його даними, у наступні два місяці ситуація із захворюваністю в країні погіршуватися не буде.

“До кінця лютого 2022 року ми не очікуємо суттєвого підйому захворюваності. По тих прогнозах, які ми робили спільно з РНБО, ми будемо десь варіювати в середньому до 4 тисяч випадків протягом доби. І така ситуація більш-менш стабільна буде спостерігатися до кінця лютого. Ми вже звикли до того, як і в 21-му, і в 20-му році, з березня починається звичний підйом захворюваності. Попередньо ми не розраховуємо на те, що він може бути вищим, ніж аналогічний у 2021 році. Однак дійсно ситуація буде дуже залежати від тих даних, які будуть опубліковані щодо штаму “Омікрон”, — сказав Кузін в інтерв’ю “Суспільному”.

Коли Україну накриє нова хвиля коронавірусу?

Прогноз лікарів

Водночас глава національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій прогнозує, що наступного року коронавірус може стати звичним сезонним захворюванням.

“Наступної зими можна буде говорити про те, що COVID-19 буде ставати чимось на кшталт сезонного захворювання, але мені б не хотілося робити таких висновків, казати, що я впевнений в цьому. Зараз, звичайно, ми стурбовані варіантом “Омікрон”, спостерігаємо за ним”, — сказав виданню Федір Лапій.

Відомий харківський педіатр Євген Комаровський вважає, що від штаму “Омікрон” не вбережеться ніхто.

“Заразність в 3-4 рази вище, ніж у “Дельти”, тобто це наближається по заразності приблизно до кору. Вціліти від “Омікрону” практично нереально — ніякі маски, обмеження нас не рятують. “Омікрон” прийде в кожну носоглотку”, — сказав лікар в ефірі “Україна 24”.

Британські науковці назвали п’ять основних симптомів, про які повідомляють хворі, у яких виявили новий штам. Серед них — головний біль, нежить, чхання, біль у горлі і втома. Інколи люди повідомляють про кашель, втрату апетиту та відчуття туману у голові, повідомляє сайт компанії ZOE.

В Україні нових випадків штаму “Омікрон” поки не виявляли (єдиний інфікований уже вилікувався).

За даними ЦГЗ, у період з 18 до 24 грудня в Україні виявили 39 992 нових випадків COVID-19. Захворіли 3 342 дітей та 906 медичних працівників. Госпіталізували 12 027 людей, летальних випадків — 1 791. “Червоний” рівень епіднебезпеки зберігається у Волинській і Запорізькій областях, рошта регіонів — у “жовтій” зоні.

В МОЗ розповіли, як вберегтися від нового штаму коронавірусу Омікрон

Читайте нас у google новинах

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×