Купити квартиру в Дніпрі

Чому пломби у зубах можуть бути небезпечними?

Спеціалісти розповіли, що пломби у зубах можуть бути небезпечними. У яких випадках не слід погоджуватись на їх встановлення

Стоматолог Антон Хмаренко запевняє, що не варто погоджуватись на встановлення великих пломб.

За словами експерта, пломбувати зуб – лікування не завжди актуальне. Справа в тому, що такий спосіб лікування доречний лише у разі невеликої руйнації зуба. Якщо площа пошкодження досить широка для її усунення потрібна керамічна вкладка. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Новости Ю.

Чому пломби у зубах можуть бути небезпечними?

Перш за все це пов’язано з тим, що великі пломби дають усадку, що неминуче призведе до утворення щілин, в яких осідатимуть залишки їжі. Це призведе до того, що під пломбою розпочнеться новий каріозний процес. При чому слід розуміти, що в разі подальшого лікування стоматологу доведеться видалити ще більшу кількість стінок зуба.

Також небезпека масивних пломб полягає у збільшенні навантаження на зуб. Як наслідок – поява тріщин, ймовірне пошкодження кореня та видалення зуба.

«Якщо вам пропонують пломбу, розпитайте лікаря. Чому саме пломба? Який ступінь руйнування? Які варіанти кращі у вашому випадку? Пломба, керамічна вкладка чи їхнє поєднання?», — рекомендує фахівець.

Вітаміни та біодобавки – як правильно їх отримувати і чим небезпечне передозування

Водохреще – чим небезпечне пірнання в ополонку і кому не можна цього робити

Чим небезпечний кашель після коронавірусу і як з ним боротися

Читайте нас у google-новинах

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×