Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

5 простих кроків як позбавитися від алкогольної залежності

Надмірне споживання спиртних напоїв значно посилює шкодe організму. А також може викликати звикання. Як позбавитися від алкогольної залежності

Центр громадського здоров’я МОЗ України розповів про невтішну статистику щодо вживання алкоголю та його негативного впливу. А також дав поради, як позбутися залежності від спиртного. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті MED.OBOZ

Як показали результати досліджень STEPS, дві третини українських чоловіків і близько половини жінок вживали алкоголь за останні 30 днів. Також виявилося, що кожен п’ятий житель України вживав шість і більше доз алкоголю, що є перевищенням норми.

Також, згідно зі статистикою, кожен восьмий чоловік заявив, що не зміг вчасно зупинитися після початку вживання спиртного. До того ж, 13,2% зізналися, що вживали спиртне вранці, щоб полегшити симптоми похмілля.

До того ж, як продемонстрували результати дослідження медичного журналу The Lancet, незалежно від дозування, алкоголь шкідливо впливає на здоров’я. Зі збільшенням дози вживання спиртних напоїв, зростає ризик виникнення небезпечних захворювань.

5 простих кроків як позбавитися від алкогольної залежності

Нормована і безпечна доза алкоголю для здоров’я

Існує умовно безпечна доза алкоголю, яку все ж слід коригувати з огляду віку, генетичних особливостей, ваги, захворювань та інших факторів. Для нашої країни “стандартною дозою” вважається 10 грам спирту. Така кількість міститься приблизно в 40 мл міцних напоїв, таких як горілка, віскі і коньяк. Для вина цей показник в середньому складає 150 мл, а для пива – 350 мл

Вживання помірної кількості алкоголю не вважається алкоголізмом і не є проблемою для більшості людей. Однак, якщо ця звичка стає щоденною – це вже повинно викликати занепокоєння. Як показали результати досліджень Національного інституту по зловживанню алкоголем США, помірний показник вживання алкоголю відрізняється для чоловіків і жінок.

Для жінок нормальним вважається споживання не більше трьох доз в день і не більше семи на тиждень. Для чоловіків цей показник істотно відрізняється через особливості будови організму – не більше чотирьох доз в день і не більше 14 в тиждень. Значне перевищення цих норм є серйозним приводом задуматися про те, чи не переростає ця звичка в залежність від алкоголю.

5 простих кроків як позбавитися від алкогольної залежності

Медики дають 5 порад, які допоможуть істотно знизити частоту вживання алкоголю або навіть позбутися шкідливої звички:

  1. Слід зробити перерву – спробуйте хоча б на тиждень або місяць утриматися від споживання спиртного. Це може стати першим кроком на шляху до відмови від цієї шкідливої звички. Якщо вам важко стримувати себе такий довгий період часу, то слід спочатку вибрати два-три дні в тиждень, які будуть “вільними” від споживання алкоголю.
  2. Уникайте провокацій – необхідно проаналізувати свої звички і знайти причини, які спонукають вас пити. У тому випадку, якщо у вас є знайомі або місця, які провокують вас на подібне – варто обмежити відвідування подібних закладів, а також навчитися ввічливо відмовляти друзям.
  3. Позбавтеся від алкоголю в будинку – не варто зберігати вдома велику кількість спиртного, а також взагалі його купувати. Існує проста взаємозалежність: більша кількість алкогольних напоїв в будинку збільшує ймовірність того, що людина вип’є його раніше і в більшій кількості, ніж планував.
  4. Не боріться зі стресом за допомогою випивки – нерви на роботі або в особистому житті багатьох спонукають до вживання алкоголю. Не варто боротися зі стресом таким чином – набагато краще знімати його прогулянками на вулиці, спортом або знайти собі невелике хобі.
  5. Краще вживайте в їжу безалкогольні напої – це стане чудовою альтернативою спиртному. Адже завдяки сучасним технологіям подібна продукція практично не відрізняється за смаком, але не шкодить здоров’ю.

Слід пам’ятати, що “нормована” та “безпечна” доза алкоголю – поняття кардинально різні. Адже незалежно від нормування, алкоголь шкодить здоров’ю. Саме тому найкращим варіантом є повна відмова від вживання алкогольних напоїв.

Скільки часу потрібно печінки для відновлення після алкоголю

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×