Купити квартиру в Дніпрі

3 шкідливі звички у харчуванні з СРСР, від яких варто відмовитись

Харчування радянських людей змінювалося разом із державним устроєм. Одна з головних віх — початок 90-х, коли в країну величезним потоком ринули смачні, але з погляду енергетичної цінності абсолютно марні продукти. Які 3 шкідливі звички із СРСР збереглися досі

Часи СРСР досі нагадують про себе дуже смачною їжею, яку вміє готувати за особливими рецептами лише бабуся. Найбільше цей період відбивається у наших звичках, які передавалися з покоління до покоління. Вони можуть бути незрозумілими сучасності та навіть парадоксальними.

3 звички з СРСР, від яких слід відмовитися

Вживання якісного білка у малій кількості

У шкільних їдалень часів СРСР єдиними м’ясними стравами були різні котлетки та біфштекси, наполовину складаються з хліба, а також моркви та цибулі. Все це через дефіцит на якісн м’ясо, а також рибу, морепродукти та молочні продукти. Таке харчування дало свій відбиток на фігурі населення – великий живіт, але досить худі руки та ноги.

3 шкідливі звички у харчуванні з СРСР

Вживання харчових концентратів та консервів у великій кількості

Сюди можна зарахувати різні бульйонні кубики. Також каші швидкого приготування, пюре, супи. Це спочатку була армійська звичка, яку згодом перейняло і населення. Особливо популярними були гороховий суп у брикетах, а також Харчо. Їх у той час у магазинах було дуже багато, і це відображали навіть у радянських фільмах. Сучасні дієтологи вважають таку їжу дуже шкідливою і рекомендують відмовитись від неї взагалі.

3 шкідливі звички у харчуванні з СРСР, від яких варто відмовитись

Пити мало води

Інформація про користь простої води та її позитивний вплив на організм стала просочуватися в наші уми порівняно недавно. Раніше було прийнято втамовувати спрагу чаєм або напоями із сухофруктів та ягід. Варто зазначити, що самі по собі ці напої корисні та користь їх визначається тими інгредієнтами, що входять до їхнього складу. Так, компот із сухофруктів нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, а журавлинний морс підвищує тонус всього організму. Однак вживати ці напої рекомендується за півгодини до їжі або через годину після неї. І не варто забувати, що це не заміна чистої води, а доповнення до вашого раціону.

3 шкідливі звички у харчуванні з СРСР, від яких варто відмовитись

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті FOODOBOZ 

Жахливі гігієнічні звички часів СРСР: як люди слідкували за чистотою

Школа монстрів – лякаючий вигляд іграшок із СРСР

Соки у СРСР – що насправді було у банках

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×