Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Почему Украину не пригласили на саммит НАТО? Генсек объяснил[:ua]Чому Україну не запросили на саміт НАТО? Генсек відповів[:]

[:ru]Как известно, Украину не пригласили на очередной саммит НАТО, Генеральный секретарь альянса объяснил причину, передает НСН, ссылаясь на Европейскую правду.

Саммит лидеров стран НАТО в июне не предусматривает участия стран-партнеров, именно поэтому в Брюссель не приглашали представителей Украины и Грузии. Об этом заявил генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг на брифинге перед министерской встречей в Брюсселе.

“Саммит будет только для союзников, потому что это довольно краткий саммит, в один день. В следующий раз у нас, возможно, будет больше времени и мы проведем встречи на высоком уровне с партнерами. Но я не хочу спекулировать, когда будут такие встречи, но в этот раз формат с партнерами не предусмотрен”, – сказал Столтенберг, отвечая на вопрос грузинской журналистки.

Он также заявил, что НАТО уделяет много внимания Черноморском региона, в том числе через сотрудничество с Украиной и Грузией.

“Мы обмениваемся информацией, мы помогаем укреплять возможности и мы имеем присутствие НАТО в регионе Черного моря на суше, в воздухе и на воде”, – добавил генсек.

Ранее глава МИД Дмитрий Кулеба заявлял, что Украина не может понять, как можно не найти формат для участия украинской стороны в июньском саммите лидеров стран НАТО на фоне российской агрессии в регионе.

Еще ранее Кулеба заявил, что не ожидает принятия решения относительно предоставления Украине Плана действий относительно членства (ПДЧ) на июньском саммите, поскольку некоторые союзники не хотят провоцировать РФ.

Саммит глав государств и правительств стран Альянса состоится 14 июня в Брюсселе.

Україна отримає оновлений пакет Цілей партнерства з НАТО[:ua]Як відомо, Україну не запросили на черговий саміт НАТО, Генеральний секретар альянсу пояснив причину, передає НСН, посилаючись на Європейську правду.

Саміт лідерів країн НАТО у червні не передбачає участі країн-партнерів, саме тому до Брюсселя не запрошували представників України або Грузії. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу перед міністерською зустріччю у Брюсселі.

“Саміт буде тільки для союзників, тому що це досить короткий саміт, в один день. Наступного разу у нас, можливо, буде більше часу і ми проведемо зустрічі на високому рівні з партнерами. Але я не хочу спекулювати, коли будуть такі зустрічі, але цього разу формат з партнерами не передбачений”, – сказав Столтенберг, відповідаючи на запитання грузинської журналістки.

Він також заявив, що НАТО приділяє багато уваги Чорноморському регіону, в тому числі через співпрацю з Україною та Грузією.

“Ми обмінюємося інформацією, ми допомагаємо зміцнювати можливості і ми маємо присутність НАТО в регіоні Чорного моря на суші, у повітрі та на воді”, – додав генсек.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба заявляв, що Україна не може зрозуміти, як можна не знайти формат для участі української сторони в червневому саміті лідерів країн Альянсу на тлі російської агресії в регіоні.

Ще раніше Кулеба заявив, що не очікує на ухвалення рішення щодо надання Україні Плану дій щодо членства (ПДЧ) на червневому саміті, оскільки деякі союзники не хочуть провокувати РФ.

Саміт глав держав та урядів країн Альянсу відбудеться 14 червня в Брюсселі.

Україна отримає оновлений пакет Цілей партнерства з НАТО[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×