Купити квартиру в Дніпрі

ЗСУ почали контрнаступ на двох напрямках – Залужний

ЗСУ почали контрнаступ на двох напрямках – Залужний

ЗСУ почали контрнаступ на двох напрямках фронту. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, передає НСН.

У своємо Телеграм-каналі сьогодні, 5 травня, Залужний написав, що підтримує регулярний звʼязок із Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі, якого і проінформував про перехід до контрнаступальних дій.

Традиційно поінформував свого американського колегу про оперативну обстановку. Зокрема, про переміщення основних зусиль противника на Луганський напрямок, де в районі Попасної, Кремінної і Торського тривають запеклі бої, а також про перехід сил оборони України до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках, – написав Залужний.

Також він акцентував увагу на поновленні застосування російським агресором крилатих ракет.

Головною метою цих дій є руйнування логістичних шляхів постачання військово-технічної допомоги Україні, – констатую Головнокомандувач ЗСУ.

Так, протягом доби 3 травня противник застосував 14 крилатих ракет, які були випущені зі стратегічних бомбардувальників ТУ-160 з Каспійського моря. Станом на північ минулої доби було зафіксовано 8 запусків крилатих ракет по нашій території.

Тому питання надання Україні ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS є дуже актуальним, – сказав Залужний.

Я глибоко вдячний нашим партнерам за надану Україні допомогу. Ми успішно долаємо всі труднощі, повʼязані з опануванням нових видів озброєння і техніки завдяки співпраці та підтримці на всіх рівнях. Сьогодні наші військові не тільки інтенсивно навчаються використовувати та обслуговувати НАТівські зразки озброєння, а й діляться своїм бойовим досвідом з партнерами, – резюмував головнокомандувач ЗСУ.

 

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×