Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Зеленського запросили до Антарктиди

Президент Володимир Зеленський вручив державні нагороди українським полярникам з нагоди 25-річчя антарктичної станції Академік Вернадський, а також поспілкувався з полярниками, від яких отримав запрошення відвідати Антарктиду. Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає НСН.

Так, орденом князя Ярослава Мудрого III ступеня нагороджений директор Інституту біохімії імені О.В. Палладіна НАН України Сергій Комісаренко, який був першим послом України у Великій Британії і сприяв безкоштовній передачі нашій державі Британської антарктичної станції Фарадей.

Також посмертно був нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня директор Центру антарктичних досліджень у 1993-1999 роках Петро Гожик.

Крім того, вперше в історії президент України в режимі реального часу поспілкувався з полярниками, які працюють на станції Академік Вернадський.

Це спілкування відбувалося через відеозв’язок. У заході також взяли участь керівник офісу президента Андрій Єрмак, його заступник Ігор Жовква, міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

Зеленського запросили до Антарктиди

Президент поцікавився, що держава може зробити, щоб поліпшити умови на станції, допомогти полярникам розвивати науку, робити якісні дослідження. Поляриники попросили у Зеленського надати їм криголам, який допоміг би проводити дослідження без обмежень. Президент запевнив, що держава зробить все, щоб антарктична станція мала свій криголам. Він поставив завдання офісу президента і Кабміну разом виробити рішення, яке дозволило б вирішити це питання.

Начальник 25-ї антарктичної експедиції Юрій Відруба від імені всіх полярників запросив Зеленського стати першим президентом України, який відвідає вітчизняну антарктичну станцію.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×