Купити квартиру в Дніпрі

За яких умов чоловіки можуть виїхати за кордон: 8 винятків

За яких умов чоловіки можуть виїхати за кордон

У зв’язку з введенням воєнного стану в Україні, президент Зеленський оприлюднив указ про загальну мобілізацію. Це означає, що на період дії воєнного стану чоловіки-громадяни України віком від 18 до 60 обмежені у виїзді за кордон. Ця категорія не має права лишати України. Але є винятки. За яких умов чоловіки можуть виїхати за кордон, розповіла Марта Змисла, консультантка Аналітичного центру «ЮрФем», передає НСН, посилаючись на Громадське радіо.

Які категорії чоловіків можуть виїхати з України під час війни?

  • Ті, які мають висновок військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби. У військовому квитку має бути зазначено, що медичною комісією виданий непридатний до військової служби саме у воєнний час. Якщо в довідці буде зазначено про непридатність у мирний час або обмежену придатність у воєнний час, це не дає право на перетин кордону.
  • Чоловіки, які мають більш як троє дітей віком до 18 років. Необхідно пред’явити свідоцтва про народження дітей, де зазначено, що чоловік являється батьком.
  • Особи, які самостійно виховують дитину віком до 18 років. Має бути рішення суду про позбавлення матері батьківських прав на дитину, свідоцтво про смерть матері або рішення суду про визнання матері безвісти відсутньою або оголошено померлою. Факт розірвання шлюбу та визначення місця проживання дитини разом із батьком — не дає підстави виїзду за кордон.
  • Чоловіки, на утриманні яких є діти до 18 років з інвалідністю. Це підтверджується посвідченням особи з інвалідністю.
  • Ті, на утриманні яких перебувають повнолітні діти з інвалідністю 1-2 груп. Підтверджується посвідченням.
  • Чоловіки, яки здійснюють догляд за особами похилого віку, старші 80 років або маломобільні люди. Соцзахист видає рішення про догляд.
  • Особи, які є усиновителями, піклувальниками, опікунами, прийомними батьками. Має бути затверджено органами опіки та піклування.
  • Ті, чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти внаслідок проведення антитерористичних операцій. Департамент соціальної політики видає таке рішення.

Названо регіони, з яких українцям радять тимчасово виїхати

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×