Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Як отримати довідку про стаж онлайн через «Дію»: покрокова інструкція (відео)

Довідки ОК-5 та ОК-7 – одні з найпопулярніших довідок в Україні, щороку їх видають 2,8 млн. Це довідки про трудовий стаж, що потрібні для оформлення на роботу, призначення пенсії або нарахувань за лікарняним. Віднедавна можна отримати довідку про стаж онлайн через «Дію». Посилаючись на офіційний сайт сервісу, НСН розповість, як це зробити.

Довідки ОК-5 та ОК-7 – що це таке?

Довідка ОК-7 формується за період з 2011 року і містить відомості про суми заробітної плати, з якої сплачується єдиний соціальний внесок (в межах максимальної величини) та страховий стаж. Зазначена довідка видається територіальними органами Пенсійного фонду України в паперовій та в електронній формі, яка дає змогу перевірити страховий стаж працівника, за яким визначають, яким буде відсоток нарахування сум. В основному дана довідка використовується задля визначення страхового стажу для розрахунку сум лікарняних або нарахування допомоги по безробіттю та інше.

Довідка ОК-5 – це сформовані індивідуальні відомості про застраховану особу із Реєстру застрахованих осіб. Вона містить дані щодо суми заробітку для нарахування пенсії, страхового стажу, сплати страхових внесків.
Довідка ОК-5 формується за будь-який період (починаючи з 2000 року) та використовується для призначення (перерахунку) пенсії, а також при нарахуванні лікарняних.
На підставі довідки ОК-5 можна проаналізувати свій страховий стаж та заробітну плату, яка буде врахована при призначенні пенсії.

Як отримати довідку про стаж онлайн через «Дію»: покрокова інструкція (відео)

Як отримати довідку про стаж онлайн через «Дію»?

Покрокова інструкція отримання довідок ОК-5 та ОК-7 на портаді “Дія”

  • 1.Перейдіть на diia.gov.ua та авторизуйтеся
  • 2.Натисніть «Пенсії, пільги та допомога»‎
  • 3️. Виберіть потрібну довідку в списку
  • 4️. Перевірте інформацію про вас і, якщо потрібно внести зміни, зробіть це в профілі
  • 5️. Натисніть «Готово»‎

От і все! Результат вам надійде на пошту, а сама довідка відображатиметься в розділі «Послуги»‎/«Отримані документи»‎.

Детальніше про послугу дивіться у відеоролику:

Як отримати довідку про стаж онлайн через «Дію»: покрокова інструкція (відео)Як отримати довідку про стаж онлайн через «Дію»: покрокова інструкція (відео)

Нова корисна функція у додатку “Дія“ – яку довідку можна отримати

Пенсійний калькулятор: як самостійно розрахувати майбутню пенсію

Пенсії та субсидії вже можна оформляти по-новому: інструкція

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×