Купити квартиру в Дніпрі

Війна в Україні 30 березня: оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

Війна в Україні 6 квітня – оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

Повномасштабна війна в Україні 30 березня триває тридцять п’яту добу. Оперативну інформацію про ситуацію на фронті станом на ранок і на кінець минулої доби НСН надає, посилаючись на Генштаб ЗСУ.

Противник продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти нашої Держави.

З метою комплектування  збройних сил російської федерації, з окупованих територій Грузії, на територію України було перекинуто підрозділи 4-ї (Цхінвальський район, Південа Осетія) та 7-ї (Абхазія) військових баз, що входять до складу Південного військового округу.

Від 4-ї військової бази було сформовано та відряджено до України три БТГр загальною чисельністю до 1200 осіб російських та осетинських військовослужбовців. З підрозділів 7-ї військової бази було сформовано дві БТГр, а це близько 800 осіб.

На тимчасово зайнятих ворогом територіях Запорізької та Херсонської областей ворог продовжує вчиняти протиправні дії стосовно місцевого населення.

Так, в населеному пункті Велика Білозірка, підрозділи російських окупантів розосередились по всьому населеному пункту та розташували техніку між житлових будинків.

У місті Мелітополь загарбники на підступах до міста обладнали блокпости та посилили перепускний режим.

Ворог продовжує грабувати домівки та квартири місцевих жителів, затримувати проукраїнських активістів та працівників державних органів України.

На тимчасово окупованій території Луганської області окупаційна влада планує провести чергову хвилю мобілізації з 1 квітня поточного року. Не виключено, що будуть такі намагання і на нещодавно захоплених територіях області.

Війна в Україні 30 березня: оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

За наявною інформацією, збройні сили російської федерації й далі мають проблеми з комплектуванням підрозділів особовим складом. Так, військовослужбовці строкової служби 26-го танкового полку зі складу 47-ї танкової дивізії, які підписали контракти, після їх участі у війні з Україною, почали подавати рапорти з проханням розірвати контракт та направити для подальшого проходження служби в пункт постійної дислокації.

Угрупованням Об’єднаних сил на Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу було відбито 4 атаки російських окупантів. Нашими воїнами знищено 7 танків, 7 одиниць броньованої, 2 одиниці автомобільної техніки та протитанкову гармату. Противник зазнав втрат і у живій силі.

Війна в Україні 30 березня: оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

Ситуація станом на кінець минулої доби

Завдання щодо виходу на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей, оточення міста Києва та встановлення контролю над лівобережною частиною України залишалися не виконаними противником.

  • Продовжувалося відведення підрозділів збройних сил російської федерації з території Київської та Чернігівської областей. За деякими ознаками противник здійснював перегрупування підрозділів для зосередження основних зусиль на Східному напрямку. Водночас, так зване “відведення військ”, ймовірно, є ротацією окремих підрозділів і має на меті введення в оману військового керівництва Збройних Сил України та створення хибної уяви щодо відмови окупантів від задуму оточення міста Києва.
  • На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін в складі та положенні військ противника не відзначалося. Окупанти намагалися утримати раніше зайняті рубежі, активних наступальних дій на зазначених напрямках не здійснювали.
  • У напрямку на Слов’янськ противник продовжував утримання займаних позицій у районі населених пунктів Кам’янка, Суха Кам’янка. Тривали заходи із забезпечення військ, перегрупування підрозділів та поповнення запасів.
  • На Донецькому напрямку противник продовжував вогневий вплив та штурмові дії. Наносив авіаційні та ракетні удари по районах населених пунктів Кремінна та Маріуполь. Основні зусилля зосереджував на взятті під контроль населених пунктів  Попасна, Рубіжне, а також повному захопленні Маріуполя. Успіху не мав.
  • На Таврійському напрямку змін у складі та положенні противника не зафіксовано.
  • На Південнобузькому напрямку противник вживав заходів щодо відновлення боєздатності своїх підрозділів. Вогнем артилерії та ударами авіації намагається сковувати дії підрозділів Збройних Сил України.
  • Ворог здійснив артилерійські обстріли позицій підрозділів Сил оборони поблизу населених пунктів Степногірськ, Оріхове, Гуляйполе.
  • В районах населених пунктів  Новокарлівка та Лугівське противник продовжував здійснювати фортифікаційне обладнання зайнятих позицій та встановлює мінно-вибухові загородження.
  • В Чорноморській та Азовській операційних зонах без суттєвих змін.

Війна в Україні 30 березня: оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

Війна в Україні 29 березня: оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

Війна в Україні 28 березня: оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

Війна в Україні 27 березня: оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×