Купити квартиру в Дніпрі

Війна в Україні 27 березня: оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

Війна в Україні 24 березня: оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

Повномасштабна війна в Україні 27 березня триває тридцять другу добу. Оперативну інформацію про ситуацію на фронті станом на ранок і на кінець минулої доби НСН надає, посилаючись на Генштаб ЗСУ.

Російський ворог продовжує вести повномасштабну збройну агресію проти України.

За місяць війни ворог зазнав важких втрат. Незважаючи на це, військово-політичне керівництво росії не відмовилося продовжувати вчиняти злочинні вчинки.

За наявною інформацією, на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим щодня до медичних закладів міста Севастополя прибуває в середньому від 50 до 100 поранених.

Морально-психологічний стан військ ворога залишається низьким.

Шляхами руху російських військових на території Республіки Білорусь є багато фактів продажу військовослужбовцями пального та провізії, або їх обміну на алкогольні напої.

Ворог не припиняє намагатися поповнити втрату автотранспорту та налагодити логістику для своїх бойових підрозділів.

Окупанти продовжують тероризувати та залякувати місцеве населення на тимчасово окупованих територіях. Є багато випадків викрадання людей і розкрадання майна.

У Донецькій та Луганській областях ЗСУ відбили 7 нападів ворога. Українські воїни знищили 8 танків, 8 одиниць бронетанкової та 3 – ворожі машини, один міномет.  Втрати окупантів у робочому стані уточнюються.

Повітряні Сили Збройних Сил України за попередню добу збилии 1 літак, 12 БПЛА різних типів та 2 крилаті ракети.

Для прикриття військ та об’єктів використовувалися Повітряні Сили Збройних Сил України. Ударний літак наніс руйнівні удари по цілям та мішеням командирів.

Війна в Україні 27 березня: оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

Ситуація станом на кінець минулої доби

Ворог продовжував вести повномасштабну збройну агресію проти України. Не виконав жодної із поставлених завдань.

За наявною інформацією, для вирішення проблем логістичного забезпечення окупаційних груп на території України розгорнуто до 9 батальйонів логістики та до 5 основних логістичних центрів.

Щодо дій ворога в окремих районах.

  • Ворог не проводив наступальних операцій на волинському напрямку. Підрозділи Збройних Сил Республіки Білорусь проводять бойові навчання на п’яти навчальних полях у Брестській, Менській та Городнянській областях.
  • Ворог не вів активних наступальних дій на Полісському напрямку. Він вів вогонь по підрозділах Сил оборони, обстріляв житлові території в передмісті та безпосередньо в місті Києві.
  • За наявними даними, перегрупуються деякі підрозділи 35-ї комбінованої армії Червоносхідного військового округу Сухопутних військ РФ, які зазнали значних втрат під час наступ. Кілька підрозділів відведено до Чорнобиля з наступним переміщенням на територію Республіки Білорусь з метою відновлення боєздатності. Можливо, що після запровадження цих заходів, перегрупування та посилення окупаційних сил окупанти відновлять дії по блокуванню Києва з південно-західного напрямку.
  • На Сіверському напрямку ворог не вів активного наступ силами Центрального військового округу. Основні зусилля намагалися зосередити на консолідації та утриманні раніше окупованих кордонів. Не припинили спроби блокади міста Чернігова окремимими підрозділами 41-ї комбінованої армії та 90-ї гвардійської танкової дивізії Центрального військового округу. Продовжувалися обстріли житлових околиць в районах Чернігова, Іванівки та Ніжина.
  • Напевно, силами до роти тактичної групи підрозділів ЗСУ РФ та росгвардії, намагається втримати місто Славутич. Російські окупанти встановили пункти пропуску на в’їздах до міста.
  • У напрямку Броварів зупинили підрозділи ворога. Ворог був змушений перейти на оборону, виконуючи позиції інженерної техніки. В результаті бойових дій у районі Лук’янівка та Рудницьке підрозділи БТГр 30-ї окремої мотострілецької бригади зазнали значних втрат та відступили до населених пунктов Піски та Нова Басан.
  • Проводяться заходи щодо посилення захисту тилових ділянок та логістичних маршрутів, а також заходи щодо посилення адміністративного та поліцейського режиму на тимчасово окупованій території.
  • На Слобожанському напрямку ворог діяв за допомогою окремих підрозділів Західного військового округу та Північного флоту.
  • У напрямку Сум ворог не вів активних наступальних сил підрозділами 1-ї танкової армії. Основні зусилля були зосереджені на перегрупуванні військ.
  • В районі міста Харкова окупанти не вели активних наступальних операцій. Основні зусилля були спрямовані на поповнення поточних втрат, відновлення техніки та удар по цивільній інфраструктурі міста.
  • У напрямку Слов’янська ворог діє силами до трьох БТГ, намагаючись здобути опору в районах поселень Кам’янка, Синичне, Суха Кам’янка.
  • Зазначається, що розвідники проводять наземну розвідку в напрямку населеного пункту Барвінкове та, ймовірно, в напрямку міста Слов’янськ.
  • На Донецькому напрямку ворог продовжує перегрупуватися та збирати ударні групи для відновлення наступальних дій, щоб дістатися адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей.
  • Основні зусилля спрямовані на взяття під контроль селищ Попасна, Рубіжне, доступ до ділянок селищ Вугледар, Новотроїцьке, а також захоплення міста-Героя Маріуполя.
  • У Рубежному за підтримки артилерії тримав позиції у північній та північно-західній частинах міста.
  • У Попасні за підтримки артилерії намагався провести десантно-штурмові операції, які були безуспішні, а ворог зазнав втрат. Через відсутність співпраці здійснив мінометний обстріл власних позицій.
  • У напрямку населеного пункту Красногорівка зробив спроби розпочати штурмові дії, це ворогу не вдалося. Він зазнав втрат і відійшов.
  • Продовжував штурмувати Маріуполь, наносив повітряні та артилерійські удари по цивільній та військовій інфраструкту. Успіху не мав.
  • На Таврійському напрямку змін у пересуванні ворога не зафіксовано.
  • В напрямку Миколаєва окупаційні підрозділи продовжують проводити розвідку та намагаються вести вогонь по позиціях підрозділів Збройних Сил України.

Війна в Україні 27 березня: оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

Війна в Україні 26 березня: оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

Війна в Україні 25 березня: оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

Війна в Україні 24 березня: оперативна інформація від Генштабу ЗСУ

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×