Купити квартиру в Дніпрі

Відпустки військовим під час війни – Рада схвалила законопроєкт у першому читанні

Відпустки військовим під час війни – Рада схвалила законопроєкт у першому читанні

Верховна Рада  схвалили у першому читанні законопроєкт, згідно з яким пропонують дозволити відпустки військовим під час війни, передає НСН, посилаючись на Радіо Свобода.

Про це депутат із фракції «Голос» Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі.

За його словами, 330 парламентаріїв підтримали проєкт закону №8081 «Про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану».

Автори документа пропонують установити, що в особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися відпустки зі збереженням грошового забезпечення тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Згідно з чинним українським законодавством, під час воєнного стану відпустки для військовослужбовців не передбачені. Наразі бійця можуть відпустити з місця служби для лікування (і повʼязаної з ним реабілітації), в разі смерті близького родича або в інших подібних випадках.

Бюджет-2023 ухвалено у першому читанні: що буде із зарплатами, пенсіями та іншими соцвиплатами

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×