Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В уряді розповіли, чи будуть в Україні віялові відключення електроенергії

У зв’язку із кризою вітчизняної енергетичної сфери виникла загроза віялових відключень. Проте голова міненерго Юрій Вітренко вважає, що українська енергетична система витримає зимовий період без віялових відключень електрики, повідомляє НСН, посилаючись на ua.news.

«Критичних загроз немає. Ми сподіваємося, що ми закінчимо зиму без жодних віялових відключень. Зараз працюють ті ж газові блоки. Це дорожче, наприклад, ніж спалювати вугілля. Але для того, щоб наші споживачі, українці, були зі світлом, з електроенергією, ми робимо так, щоб не було ніяких відключень», – заявив в.о. міністра енергетики в інтерв’ю Радіо Свобода.

В уряді розповіли, чи будуть в Україні віялові відключення електроенергії

Вітренко зазначив, що до наступного опалювального сезону слід готуватись уже влітку, ремонтувати блоки, забезпечити вугіллям склади.

«У нас 13 блоків зараз тільки теплових станцій в ремонтах. 13 блоків! Якби цього не було, то не було би проблем. У нас блок на Хмельницькій станції якби зараз не ремонтувався, а це тисяча мегават, це серйозний блок, проблеми не було б. У нас обсяги того ж імпорту з Росії 200 мегават. А один блок – це тисяча мегават», – пояснив урядовець.

Нагадаємо, на українських теплових електростанціях критично не вистачає вугілля. Станом на 8 лютого, за інформацією «Укренерго», запаси на складах на 43% менше мінімально необхідних.

На аварійному ремонті стоять 13 блоків ТЕС і ТЕЦ. Щоб утримати баланс енергосистеми України, державна компанія «Центренерго» використовує газомазутові блоки. У той же час приватні теплові електростанції «воліють» не використовувати дорогий газ, а йти на ремонт. На початку цього місяця також сталося кілька аварійних зупинок енергоблоків. Частково Україна покриває пікові навантаження за рахунок імпорту енергії з Білорусі (з січня) і Росії (з лютого), пояснюючи це вимушеним заходом для збереження балансу енергосистеми.

НКРЕКП перевірить компанію ДТЕК

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×