Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В Україні запрацював сайт для жертв домашнього насильства

В Україні запустили онлайн-ресурс для постраждалих від домашнього насильства «Мені здається». Історії на сайті публікуються анонімно і діляться за тематикою, повідомляє НСН, посилаючись на ВСЕСВІТ.

Дописи розподілені на 4 розділи: економічне, фізичне, сексуальне та психологічне насильство. На ресурсі також є телефони гарячих ліній і контакти ресурсів, де можуть надати необхідну допомогу.

За словами правозахисниці та журналістки Ірини Виртосу, на ресурсі можна анонімно написати про свою проблему, виговоритися.

В Україні запрацював сайт для жертв домашнього насильства

Ірина Виртосу,

«Дослідження кажуть про те, що близько 70% потерпілих навіть не розуміють, що з ними стається сексуальне, фізичне чи психологічне домашнє насильство. Виговоритись, отримати консультацію, почати діяти — це дуже гарна можливість», – каже експертка.

Також вона додала, що в Україні почали більш серйозно ставитися до проблем домашнього насильства.

В Україні запрацював сайт для жертв домашнього насильства

Зазначимо, що на днях Верховна рада підтримала у першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за домашнє насильство.

Пропонується більшити строки притягнення до адмінвідповідальності за домашнє насильство з трьох до шести місяців із дня виявлення порушення. Законопроєкт передбачає використання нового альтернативного виду адмінпокарання — суспільно корисні роботи.

За перше порушення можуть призначити штраф від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів (наразі це від 11 350 грн до 22 700 грн для адмінпорушень), або громадські роботи на 30-40 годин, або суспільно корисні роботи від 100 до 240 годин, або адмінарешт до 10 діб. За повторне порушення упродовж року можуть призначити суспільні роботи від 240 до 360 годин.

У пояснювальній записці йдеться, що суспільно корисні роботи — це оплачувані роботи, вид та перелік яких визначає відповідний орган місцевого самоврядування. Оплата за виконання таких робіт перераховується постраждалій людині.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×