Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]В Украине сократили длительность отключений света[:ua]В Україні скоротили тривалість відключень світла[:]

[:ru]В Украине сократили разрешенную длительность плановых и аварийных отключений электроэнергии, сообщает НСН, ссылаясь на пресс-центр НКРЭКУ.

Национальная комиссия, осуществляющая госрегулирование в сферах энергетики и коммунальных услуг (НКРЭКУ), внесла изменения в Порядок обеспечения стандартов качества электроснабжения и предоставления компенсаций потребителям за их несоблюдение.

В частности, с 1 января 2022 года сокращается длительность аварийных отключений э/э – с 24 до 22 часов.

Также НКРЭКУ сократила продолжительность плановых отключений, когда потребителей предупреждают о них. В зимние месяцы их длительность не должна превышать 6 часов, в незимние – 12 часов.

При этом, если планируется выполнить значительные по объему работы (реконструкция и замена сетей), продолжительность перерывов в электроснабжении не должна превышать 8 часов в зимние месяцы и 24 часа – в остальные.

Кроме этого, обновленный порядок предусматривает увеличение размеров сумм компенсаций в случаях длительных аварийных отключений (с 200 грн до 300 грн) и превышения сроков устранения причин некачественного электроснабжения (со 100 до 200 грн ежемесячно). НКРЭКУ установила компенсации потребителям, у которых более 24 часов отсутствует одна фаза в трехфазной системе электроснабжения.

Кстати, недавно “НСН” писал:

Кабмін визначився з тарифами на світло: нові ціни з 1 жовтня

В Україні планується збільшення виплат при народженні дитини

Впровадження системи екстреної допомоги в Україні – звернення за єдиним номером

 [:ua]В Україні скоротили дозволену тривалість планових і аварійних відключень електроенергії, повідомляє НСН, посилаючись на прес-центр НКРЕКУ.

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), внесла зміни в Порядок забезпечення стандартів якості електропостачання та надання компенсацій споживачам за їх недотримання.

Зокрема, з 1 січня 2022 року скорочується тривалість аварійних відключень е/е – з 24 до 22 годин.

Також НКРЕКУ скоротила тривалість планових відключень, коли попереджають споживачів про них. У зимові місяці їх тривалість не повинна перевищувати 6 годин, в не зимові – 12 годин.

При цьому, якщо планується виконати значні за обсягом роботи (реконструкція та заміна мереж), тривалість перерв в електропостачанні не повинна перевищувати 8 годин в зимові місяці і 24 години – в інші.

Крім цього, оновлений порядок передбачає збільшення розмірів сум компенсацій у випадках тривалих аварійних відключень (з 200 грн до 300 грн) і перевищення термінів усунення причин неякісного електропостачання (з 100 до 200 грн щомісяця). НКРЕКУ встановила компенсації споживачам, у яких більше 24 годин відсутня одна фаза в трифазній системі електропостачання.

До речі, нещодавно “НСН” писав:

Кабмін визначився з тарифами на світло: нові ціни з 1 жовтня

В Україні планується збільшення виплат при народженні дитини

Впровадження системи екстреної допомоги в Україні – звернення за єдиним номером

 [:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×