Купити квартиру в Дніпрі

В Україні почалася мобілізація наступної черги резервістів: кого мобілізують

В Україні почалася мобілізація наступної черги резервістів: кого мобілізують

В Україні почалася мобілізація наступної черги резервістів, передає НСН, посилаючись на Бабель. Про це 15 березня на брифінгу повідомив начальник Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України полковник Роман Горбач

Мобілізуватимуть військовозобов’язаних, які не входять до категорії резервістів першої черги — людей із бойовим досвідом..

Горбач також повідомив, що під час мобілізації призову немає. Чинних солдатів строкової служби залучатимуть до оборони лише в разі бойових дій на раніше мирній території. Також їх не відправлятимуть до зони ООС. Але можуть скластися обставини, коли на вчора ще мирній території будуть бойові дії. І цих військовослужбовців на рівні з усіма залучатимуть до оборони.

Щодо ситуації з резервістами, за словами Горбача, майже 100% тих, хто перебував на обліку в територіальних центрах, уже прибули до своїх військових частин і виконують завдання з оборони.

Тих, хто раніше проходив службу, можуть одразу направляти до бойових частин.

Тих, хто раніше не проходив службу, але підлягає мобілізації, відправлять до навчальних центрів ЗСУ, де вони пройдуть підготовку, і тільки після цього — до військових бойових частин.

Що стосується внутрішньо переміщених осіб, вони є військовозобов’язаними та в обов’язковому порядку повинні стати на військовий облік за місцем фактичного перебування.

Нагадаємо, що загальну мобілізацію в Україні оголосили 24 лютого на 90 днів. Під мобілізацію підлягають військовозобов’язані чоловіки віком від 18 до 60 років. Загальна мобілізація відбувається у чотири етапи:

  • Перша черга оперативного резерву — колишні військовослужбовці до 40 років, які мають бойовий досвід та відслужили в армії за контрактом або під час однієї з попередніх хвиль мобілізації (йдеться саме про ветеранів бойових дій з 2014 року, а не всіх, хто коли-небудь проходив строкову службу).
  • Друга черга оперативного резерву — військовослужбовці, що проходили строкову службу до 2014 року або служили за контрактом.
  • Мобілізаційний резерв — військовозобов’язані громадяни, які закінчили військові кафедри вишів як офіцери запасу і не призивалися під час попередніх мобілізаційних хвиль.
  • Громадський резерв — решта громадян, які не мають вікових та фізичних обмежень щодо призову на військову службу та можуть бути залучені для комплектування ЗСУ та інших військових формувань винятково в особливий період (застосовується у випадку найгіршого сценарію повномасштабної війни).

В Україні розпочинається призов резервістів: роз’яснення командування

В Україні ввели загальну мобілізацію – Зеленський підписав указ

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×