Купити квартиру в Дніпрі

В Україні новий командувач Сил Спецоперації – що про нього відомо

В Україні новий командувач Сил Спецоперації – що про нього відомо

В Україні новий командувач Сил Спецоперації. Ним став Віктор Хоменко. Про нового командувача ССО відомо небагато, але очолюваний ним спецназ активно воював, передає НСН, посилаючись на «Радіо Свобода».

Новим командувачем Сил спеціальних операцій Збройних сил України призначено генерала Віктора Хоренка. Рішенням президента Володимира Зеленського він змінив на посаді генерал-майора Григорія Галагана.

В Україні новий командувач Сил Спецоперації – що про нього відомо

Інформації у відкритих джерелах про нового командувача українських спецпризначенців дуже мало.

Новий командувач Сил Спецоперації ЗСУ – що про нього відомо

  • У своєму зверненні до українців Володимир Зеленський, говорячи про призначення Хоренка, назвав його бойовим генералом.
  • За данними народного депутата Олексія Гончаренка, раніше Віктор Хоренко командував спецрезервом Головного управління розвідки.

Спецрезерв ГУР – це 10-й окремий загін спеціального призначення імені генерал-майора Максима Шаповала. З останніх відомих операцій загону:

  • Бойові операції проти російських військ в Київській області. Зокрема, під Гостомелем.
  • Операції на території Росії, про що місяць тому писало видання The Times
  • Евакуація людей з Кабулу в 2021 році, коли місто захопили таліби. Спецпризначенці виходили за межі аеропорту, аби ескортувати транспорт з людьми до летовища, за що отримали чимало компліментів від світової преси.
  • Попередній командувач ССО – генерал Григорій Галаган – переводиться в СБУ, повідомив президент Зеленський: «з метою оновлення Служби безпеки України призначений першим заступником керівника Центру спеціальних операцій «А».
To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×