Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]В Украине к лету подорожают продукты: на что вырастут цены[:ua]В Україні до літа подорожчають продукти: на що зростуть ціни[:]

[:ru]К грядущему летнему сезону-2021 в Украине поднимутся цены на все основные продукты питания, передает НСН, ссылаясь на Акценты.

На стоимость продуктов влияет поздняя весна, продолжающаяся пандемия коронавируса и общее подорожание в мире.

Из-за позднего прихода весны в нашей стране выросли цены на овощи из нового урожая, и уже в этом мае стоимость “борщевого набора” увеличится на 70 – 80 процентов. Вполне вероятно, что за килограмм капусты, свеклы или моркови мы будем платить уже 30 гривен. Коснется удорожание и сахара, круп и хлебобулочных изделий, но говорить о точных ценах, можно будет только ближе к концу лета, когда станут ясны перспективы на урожай.

Впрочем, уже сейчас куриная тушка стоит 63 гривны за килограмм, что выше чем было в мае прошлого года на 21 процент. При этом если в прошлом году, за килограмм куриного филе просили 92 гривны, то уже в этом цена выросла на 12 процентов, до 103 гривен. Говядина поднялась в стоимости со 138 до 157 гривен за один килограмм, а мякоть подорожала гораздо серьезнее. Если в январе 2021 года верхнюю часть телячьей ноги, без кости, продавали за 130 – 140 гривен за килограмм, то данный момент цена колеблется от 170 до 180 гривен за килограмм.

За этот год стали менее доступны и куриные ножки – увеличение стоимости составило 70 процентов. Вызвано это тем, что в Европейском Союзе за украинскую продукцию предлагают более высокие цены, и отечественным производителям выгоднее продавать куриное мясо на внешних рынках, что приводит к дефициту этого товара в Украине, и, естественно, повышению цен. В течение лета охлажденные куриные грудки могут подняться в цене до 130 гривен за килограмм. Из хорошего – летом точно подешевеет сало, так как в этот сезон оно не пользуется особым спросом, и стоимость может просесть до 60 – 80 гривен за килограмм.[:ua]До майбутнього літнього сезону-2021 в Україні піднімуться ціни на всі основні продукти харчування, передає НСН, посилаючись на Акценты.

На вартість продуктів впливає пізня весна, триваюча пандемія коронавірусу і загальне подорожчання в світі.

Через пізній приход весни в нашій країні зросли ціни на овочі нового врожаю, і вже в цьому травні вартість “борщового набору” збільшиться на 70 – 80 відсотків. Цілком ймовірно, що за кілограм капусти, буряка або моркви ми будемо платити вже 30 гривень. Торкнеться подорожчання і цукру, круп і хлібобулочних виробів, але говорити про точні ціни, можна буде тільки ближче до кінця літа, коли стануть зрозумілі перспективи на врожай.

Втім, вже зараз куряча тушка коштує 63 гривні за кілограм, що вище, ніж було у травні минулого року на 21 відсоток. При цьому якщо в минулому році, за кілограм курячого філе просили 92 гривні, то вже в цьому ціна зросла на 12 відсотків, до 103 гривень. Яловичина піднялася у вартості з 138 до 157 гривень за один кілограм, а м’якоть подорожчала набагато серйозніше. Якщо в січні 2021 року верхню частину телячої ноги, без кістки, продавали за 130 – 140 гривень за кілограм, то даний момент ціна коливається від 170 до 180 гривень за кілограм.

За цей рік стали менш доступні і курячі ніжки – збільшення вартості склало 70 відсотків. Викликано це тим, що в Європейському Союзі за українську продукцію пропонують більш високі ціни, і вітчизняним виробникам вигідніше продавати куряче м’ясо на зовнішніх ринках, що призводить до дефіциту цього товару в Україні, і, природно, підвищення цін. Протягом літа охолоджені курячі грудки можуть піднятися в ціні до 130 гривень за кілограм. З хорошого – влітку точно подешевшає сало, так як в цей сезон воно не користується особливим попитом, і вартість може просісти до 60 – 80 гривень за кілограм.[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×