Купити квартиру в Дніпрі

Українцям розповіли, що буде з тарифами на електроенергію під час війни

Українцям розповіли, що буде з тарифами на електроенергію під час війни

Українцям розповіли, що буде з тарифами на електроенергію під час війни, повідомляє НСН, посилаючись на Обозрєватєль.

Нагадаємо, в Україні наприкінці опалювального сезону мали переглянути тарифи на електроенергію. Проте через війну підвищення відстрочать, а для компенсації генерації розроблять новий алгоритм.

“Безумовно, ніхто тарифи не підвищуватиме. Я думаю, ми зараз розробимо певний алгоритм, який би допоміг усім генераціям спокійно пройти цей період”, – сказав міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

Українцям розповіли, що буде з тарифами на електроенергію під час війни

Герман Галущенко

Він зазначив, що схиляється до збереження чинної моделі спецзобов’язань щодо постачання населенню на ринку електроенергії, хоча падіння рівня розрахунків за е/е, у тому числі і з боку побутових споживачів, позначилося і на генерації ПАТ “Укргідроенерго” та НАЕК “Енергоатом”, що бере участь у ПСО”.

“Є питання, як це все збалансувати. Ми працюємо над цим. Є радикальні ідеї, але я прихильник того, що треба утримати існуючий механізм”, – зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що  українці під час воєнного стану мають сплачувати комунальні послуги у повному обсязі. Однак при цьому на час війни зупинили всі пені та штрафи. Відключати послуги боржникам теж не будуть. Тобто тих, хто не зможе заплатити, не каратимуть. Але рано чи пізно сплатити заборгованість доведеться.

Комуналка під час війни – чи треба українцям платити за послуги

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×