Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]«Тысяча Зеленского»: с нее придется заплатить налог и можно потерять субсидию – эксперт[:ua]«Тисяча Зеленського»: з неї доведеться заплатити податок і можна втратити субсидію – експерт[:]

[:ru]Так называемая «тысяча Зеленского», которую пообещал президент всем вакцинированным гражданам Украины,  может превратиться в 805 гривен. Кроме того, данная выплата может стать предлогом для штрафа за неуплату налогов или отмены субсидии на услуги ЖКХ.

Об этом на своей странице в Фейсбуке написал эксперт аналитического центра “Украинская фабрика мысли” Юрий Гаврилечко, передает НСН.

По словам эксперта, реальная сумма, которую могут получить украинцы составляет не 1 000, а 805 гривен.

“Придется вернуть государству в виде 18% ПДФО и 1,5% военного сбора. Так как эта самая 1000 грн — это… дополнительный доход не по основному месту работы и его надо будет указать в годовой декларации (к апрелю след года)”, — сказано в сообщении.

Гаврилечко добавил, что после получения гражданами выплаты в Украине сразу же появится 3 млн декларантов. С мая 2022 года на них можно будет выписать штраф за неуплату налогов, так как большинство получивших выплаты украинцев попросту не будут знать о необходимости уплаты налогов.

Он также написал, что получение единоразового дополнительного дохода может стать предлогом для лишения права на получение субсидии на услуги ЖКХ.

“Получив, пусть и единоразово дополнительный доход, вы можете лишиться права на субсидию по ЖКХ, а еще веселее будет, когда вам ее пересчитают и вы вынуждены будете не только ее переоформлять, а еще и долги погашать, которые образуются вследствие того, что с вас ее снимут + возврат “лишней субсидии” придется делать за тот месяц, когда вы эту самую “вакцинаторскую тысячу” оформите в получение!”, — написал Гаврилечко.

Кстати! Программа «Тысяча Зеленского» будет оплачена самими украинцами

Об этом напомнил Премьер-министр Украины Денис Шмыгаль. И это понятно, ведь деньги планируют выделить из государственного бюджета.

Пока что нужной суммы для финансирования нет. Министерство финансов ожидает принятия законопроекта №6297 с поправками в государственный бюджет на 2021 год, который предусматривает увеличение доходной части бюджета на 3 млрд грн, до 1,15 трлн грн.

Об этом заявили в пресс-службе Минфина в ответ на вопрос об источниках финансирования инициативы президента.

“Мы ожидаем принятия в целом законопроекта с изменениями в госбюджет №6297”, – заявили в пресс-службе.

Депутатский законопроект №6297 зарегистрировали представители фракции “Слуга народа” 8 ноября. Согласно пояснительной записке к документу, целью законопроекта является обеспечение социальной поддержки застрахованных лиц в условиях карантинных ограничений и временной остановки работы субъектов хозяйствования, а также стимулирование субъектов хозяйствования и наемных работников к вакцинации.

Депутаты, в частности, предлагают увеличить ожидания от НДС в этом году на 1,9 млрд грн, а также на 975 млн грн – от налога на прибыль предприятий. Следовательно, доходы госбюджета по общему фонду предлагается увеличить на 3 млрд грн, до 1,024 трлн грн.

Кстати, недавно “НСН” писал:

«Тисяча Зеленського» – хто і як зможе її витратити

Податки для ФОП виростуть: скільки доведеться платити

В Україні зросте податок на житло: кому і скільки доведеться платити

 [:ua]Так звана «тисяча Зеленського», яку пообіцяв президент всім вакцинованим громадянам України, може перетворитися на 805 гривень. Крім того, дана виплата може стати приводом для штрафу за несплату податків або скасування субсидії на послуги ЖКГ.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав експерт аналітичного центру “Українська фабрика думки” Юрій Гаврилечко, передає НСН.

За словами експерта, реальна сума, яку можуть отримати українці, становить не 1000, а 805 гривень.

“Доведеться повернути державі у вигляді 18% ПДФО і 1,5% військового збору. Так як ця сама 1000 грн — це… додатковий дохід не за основним місцем роботи і його треба буде вказати в річній декларації (до квітня наступного року)”, — сказано в повідомленні.

Гаврилечко додав, що після отримання громадянами виплати в Україні відразу ж з’явиться 3 млн декларантів. З травня 2022 року на них можна буде виписати штраф за несплату податків,адже більшість отримувачів виплати просто не будуть знати про необхідність сплати податків.

Він також написав, що отримання одноразового додаткового доходу може стати приводом для позбавлення права на субсидію на послуги ЖКГ.

“Отримавши, нехай і одноразово додатковий дохід, ви можете втратити право на субсидію з ЖКГ, а ще веселіше буде, коли вам її перерахують і ви змушені будете не тільки її переоформляти, а ще й борги погашати, які утворяться внаслідок того, що з вас знімуть + повернення “зайвої субсидії” доведеться робити за той місяць, коли ви цю саму “вакцинаторскую тисячу” оформите для одержання!”, — написав Гаврилечко.

До речі. Програма «Тисяча Зеленського» буде оплачена самими українцями

Про це нагадав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. І це зрозуміло, адже гроші планують виділити з державного бюджету.

Поки що потрібної суми для фінансування немає. Міністерство фінансів очікує ухвалення законопроекту №6297 з поправками до державного бюджету на 2021 рік, який передбачає збільшення дохідної частини бюджету на 3 млрд грн, до 1,15 трлн грн.

Про це заявили в прес-службі Мінфіну у відповідь на питання про джерела фінансування ініціативи президента.

“Ми очікуємо прийняття в цілому законопроекту зі змінами до держбюджету №6297”, – заявили в прес-службі.

Депутатський законопроект №6297 зареєстрували представники фракції “Слуга народу” 8 листопада. Згідно з пояснювальною запискою до документу, метою законопроекту є забезпечення соціальної підтримки застрахованих осіб в умовах карантинних обмежень та тимчасового зупинення роботи суб’єктів господарювання, а також стимулювання суб’єктів господарювання та найманих працівників до вакцинації.

Депутати, зокрема, пропонують збільшити очікування від ПДВ у цьому році на 1,9 млрд грн, а також на 975 млн грн – від податку на прибуток підприємств. Отже, доходи держбюджету за загальним фондом пропонується збільшити на 3 млрд грн, до 1,024 трлн грн.

До речі, нещодавно “НСН” писав:

«Тисяча Зеленського» – хто і як зможе її витратити

Податки для ФОП виростуть: скільки доведеться платити

В Україні зросте податок на житло: кому і скільки доведеться платити

 [:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×