Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Тарифы на газ в апреле: чего ждать украинцам[:ua]Тарифи на газ у квітні: чого очікувати українцям[:]

[:ru]С 1 апреля утратит силу установленный государством граничный размер тарифа на газ – 6,99 грн за кубометр. С этого момента начнет действовать фиксированная годовая цена для населения от газоснабжающих компаний. Об этом НСН сообщает, ссылаясь на Экономическую правду, которая ссылается на собственные источники в Кабмине.

Таким образом, операторы будут устанавливать фиксированную цену на год, которой смогут пользоваться потребители. Собеседник в Кабмине объяснил, что с годового тарифа можно будет в любой момент перейти на месячный, а затем обратно на годовой. В зависимости от колебаний рынка в разные периоды пользователи могут выбирать наиболее экономный для себя вариант.

Как это будет работать?

Газопоставляющая компания будет предлагать тариф на следующий месяц (цена устанавливается до 25 числа месяца, предшествующего тому, в котором будет применяться тариф) и на год вперед.

Условно, цена на апрель 2021 года составит 6,99 грн за кубический метр голубого топлива, а в год – 7,5 грн. Если вы ожидаете, что летом цены на газ упадут (из-за уменьшения спроса в низкий период), то в течение апреля-июня можете пользоваться месячным тарифом. А в июле-августе перейти на годовое обслуживание.

Благодаря этому можно сэкономить и зафиксировать цену, которая будет неизменной даже при росте стоимости газа в отопительный период.

Напомним:

  • Заместитель председателя Офиса президента Юлия Свириденко заявила, что фиксированная цена на газ для населения в 6,99 грн за кубометр будет действовать до конца марта этого года.
  • И.о. министра энергетики Юрий Витренко заявил, что цены на газ не вырастут выше установленного правительством уровня 6,99 гривны за кубометр и после того, как госрегулирование потеряет действие в апреле. Позже он добавил, что речь идет о “годовом газовом продукте”.
  • С целью смягчения колебаний на рынке газа правительство хочет создать “годовой газовый продукт” – фиксированную для потребителей цену в год.
  • Кабмин введет государственное регулирование цен на газ на период карантина или до конца отопительного сезона, предлагаемая цена – на уровне 6,99 грн за куб. По словам премьера Дениса Шмыгаля, это означает снижение в платежках людей более чем на 30%.

Тарифи, субсидії і ціни: що зміниться з 1 березня[:ua]З 1 квітня втратить чинність встановлений державою граничний розмір тарифу на газ – 6,99 грн за кубометр. З цього моменту почне діяти фіксована ціна для населення від газопостачальних компаній. Про це НСН повідомляє, посилаючись на Економічну правду, яка посилається на власні джерела в Кабміні.

Таким чином, оператори будуть встановлювати фіксовану ціну на рік, якою зможуть користуватися споживачі. Співрозмовник  в Кабміні пояснив, що з річного тарифу можна буде у будь-який момент перейти на місячний, а потім назад на річний. В залежності від коливань ринку в різні періоди користувачі можуть вибирати найбільш ощадливий для себе варіант.

Як це буде працювати?

Газопостачальна компанія буде пропонувати тариф на наступний місяць (ціна встановлюється до 25 числа місяця, що передує тому, в якому буде застосовуватися тариф) і на рік вперед.

Умовно, ціна на квітень 2021 року складе 6,99 грн за кубічний метр блакитного палива, а в рік – 7,5 грн. Якщо ви очікуєте, що влітку ціни на газ впадуть (через зменшення попиту на низький період), то протягом квітня-червня можете користуватися місячним тарифом. А в липні-серпні перейти на річне обслуговування.

Завдяки цьому можна заощадити і зафіксувати ціну, яка буде незмінною навіть при зростанні вартості газу в опалювальний період.

Нагадаємо:

  • Заступник голови Офісу президента Юлія Свириденко заявила, що фіксована ціна на газ для населення в 6,99 грн за кубометр буде діяти до кінця березня цього року.
  • В. о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що ціни на газ не зростуть вище встановленого урядом рівня 6,99 гривні за кубометр і після того, як держрегулювання втратить дію в квітні. Пізніше він додав, що мова йде про “річному газовому продукт”.
  • З метою пом’якшення коливань на ринку газу уряд хоче створити “річний газовий продукт” – фіксовану для споживачів ціну на рік.
  • Кабмін введе державне регулювання цін на газ на період карантину або до кінця опалювального сезону, пропонована ціна – на рівні 6,99 грн за куб. За словами прем’єра Дениса Шмигаля, це означає зниження в платіжках людей більш ніж на 30%.

Тарифи, субсидії і ціни: що зміниться з 1 березня[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×