Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Тариф на газ для населения с мая повысится – эксперты[:ua]Тариф на газ для населення з травня підвищиться – експерти[:]

[:ru]Уже 1 мая украинцам по умолчанию установят новые, годовые, тарифы на газ. На сегодня пока не известны точные цены, которые поставщики выставят за свой товар. Однако все эксперты единодушны во мнении: годовой тариф на газ буде выше, нежели тот фиксированный тариф, который мы платили во время отопительного сезона, сообщает НСН, ссылаясь на u-news.

На время отопительного сезона правительство, подстегнутое “тарифными майданами”, искусственно снизило цену на газ для бытовых потребителей и зафиксировало ее на уровне 6,99 гривны за кубометр. В основном такие же цены на газ поставщики оставили и на апрель, хотя уже в апреле должен был полностью вступить в свои права рынок электроэнергии.  Однако годовой тариф на газ будет выше, чем тот, который у нас есть сейчас.

Компании-поставщики пока хранят в строжайшем секрете свои годовые тарифы на газ. Не исключено, что они еще окончательно и не определились с новыми ценами. Все ждут, какую цену выставит “законодатель моды” – компания “Нафтогаз”.

При этом источники, близкие к правительству, говорят, что годовой тариф на газ однозначно будет выше, чем 6,99. Не исключено, что фиксированную цену, которая была в отопительном сезоне, повысят на гривну, и тогда годовой тариф на газ будет равен 7,99 гривны за кубометр.

Летом потребители смогут без проблем оплачивать газ по такому тарифу, а вот зимой, когда нормы потребления сильно возрастают, для многих такая сумма может оказаться неподъемной.

Тарифи на газ для населення з травня: як працюватиме механізм[:ua]Вже 1 травня українцям за замовчуванням встановлять нові, річні, тарифи на газ. На сьогодні поки не відомі точні ціни, які постачальники виставлять за свій товар. Однак всі експерти одностайні в думці: річний тариф на газ буде вищим, ніж той фіксований тариф, який ми платили під час опалювального сезону, повідомляє НСН, посилаючись на u-news.

На час опалювального сезону уряд під впливом “тарифних майданів” штучно знизив ціну на газ для побутових споживачів і зафіксував її на рівні 6,99 гривні за кубометр. В основному такі ж ціни на газ постачальники і залишили на квітень, хоча вже у квітні повинен був повністю вступити в свої права ринок електроенергії. Однак річний тариф на газ буде вищим, ніж той, який у нас є зараз.

Компанії-постачальники поки зберігають в найсуворішому секреті свої річні тарифи на газ. Не виключено, що вони ще остаточно не визначилися з новими цінами. Всі чекають, яку ціну виставить “законодавець моди” – компанія “Нафтогаз”.

При цьому джерела, близькі до уряду, кажуть, що річний тариф на газ однозначно буде вище, ніж 6,99. Не виключено, що фіксовану ціну, яка була в опалювальному сезоні, підвищать на гривню, і тоді річний тариф на газ буде дорівнює 7,99 гривні за кубометр.

Влітку споживачі зможуть без проблем оплачувати газ за таким тарифом, а ось взимку, коли норми споживання сильно зростають, для багатьох така сума може виявитися непідйомною.

Тарифи на газ для населення з травня: як працюватиме механізм[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×