Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

«Слуги» презентували план реформ до 2023 року: що він передбачає

У суботу, 2 жовтня, «Слуги народу» на Великій фракції у Трускавці презентували план реформ на 2021-2023 роки, передає офіційний сайт «СН», повідомляє НСН.

На фракції були також присутні представники уряду і генпрокурор Ірина Венедіктова.

«Слуги» презентували план реформ до 2023 року: що він передбачає

«Слуги» презентували план реформ до 2023 року: що він передбачає

План реформ, презентований слугами, складається з декількох пунктів, а саме:

Трансформація у нацобороні та міжнародних відносинах

«Слуги» презентували план реформ до 2023 року: що він передбачає

Серед запропонованих цілей – членство в НАТО, успішне завершення реформи СБУ, створення та розбудова національної системи стійкості, система національного спротиву, реінтеграція ТОТ, інформаційний суверенітет, розблокування питання в ТКГ по обміну полонених, зміцнення створених Україною альянсів – Кримська платформа, Люблінський трикутник, квадрига з Туреччиною, Асоційоване тріо.

Енергетична незалежність та зелена трансформація

«Слуги» презентували план реформ до 2023 року: що він передбачає

Серед цілей – інтеграція європейської та української енергосистеми та ринків, нарощування видобутку газу, нафти +20%, збільшення нафтопереробки, зниження залежності від імпортних енергоресурсів. Важливими стануть розвиток та впровадження енергоефективних технологій, збільшення частки атомної генерації на 10% та скорочення імпорту природного газу.

У галузі зеленої трансформації планують розвивати відновлювальні джерела палива, екомодернізацію промисловості, збільшення частки екологічного транспорту; зниження втрат в енергомережах.

Стосовно екологічної безпеки та захисту довкілля – тут необхідно збільшувати тривалість життя в Україні, адаптуватися до зміни клімату, будувати інфраструктуру для переробки відходів, раціонально використовувати природні ресурси та збільшувати лісовий фонд України.

Реформа медичної галузі, освіти, культури та соціальної сфери

«Слуги» презентували план реформ до 2023 року: що він передбачає

У медицині народні депутати та урядовці пропонують такі стратегічні цілі: заробітна плата лікаря не менше 25 тис. грн; 180 млрд грн на програму медичних гарантій вже в 2023 році; 50% пацієнтів не зазнають фінансових витрат при амбулаторному лікуванні хвороб, 100% нові машини екстреної допомоги.

У сфері освіти: оновлена і доступна інфраструктура, раціональна мережа закладів освіти, безбар’єрність і доступність освітнього простору, гідний рівень заробітної плати освітян, цифровізація освіти, її якісний та актуальний зміст.

Культура: 100% українців охоплено базовими культурними послугами (мистецька освіта, читання, кіно,творче самовираження), сформовано інфраструктуру креативних індустрій та громадських центрів, внесок креативних індустрій у ВВП зростає з 3,8 до 5%.

Соціальна сфера: гідне життя на пенсії, боротьба з бідністю, стимуляція народжуваності, реабілітація та реінтеграція ветеранів, належна підтримка родин загиблих героїв.

Деолігархізація та захист конкуренції, ринку капіталу, модернізації податкової та бюджетної систем, пенсійної реформи

«Слуги» презентували план реформ до 2023 року: що він передбачає

Серед важливих цілей до 2023 року – залучення державних і приватних інвестицій, створення робочих місць, зростання капітальних інвестицій вдвічі, ВВП на душу населення – 4570$/людину, скорочення частки державного сектора.

Важливою стане нова індустріалізація в Україні, що включає три важливі кроки:

  • Стимулювання внутрішнього виробництва: в Україні має стати вигідно виробляти.
  • Стимулювання експорту: держава допомагає експортерам виходити на зовнішні ринки.
  • Захист внутрішнього ринку: українські виробники захищені від демпінгового і субсидованого імпорту.

Україні також потрібне буде справедливе оподаткування та прозорий бюджет. Йдеться про зростання довіри до органів влади з боку платників податків, збільшення податкових надходжень, зменшення відсотків податків щодо ВВП до 22% (на 3%), детінізація та реформування митниці, що збільшить надходження на 100 млрд грн на рік.

Трансформація інфраструктури

«Слуги» презентували план реформ до 2023 року: що він передбачає

До 2023 року: потяги Інтерсіті з’єднають всі обласні центри, сіті-експрес запрацює у Києві, Львові, Дніпрі та Харкові, а також з’явиться 25 індустріальних парків.

Крім того, будуть створені спеціально туристичні економічні зони, а 10 нацпарків стануть справжніми туристичними об’єктам з необхідною інфраструктурою.

«В Україні є 24 тис км доріг – і до 2023 року вся ця мережа має бути оновлена. За два роки повинні запрацювати 10 регіональних аеропортів та національний авіаперевізник. Майже всі порти ми або передамо в концесію, або вони будуть приватизовані», – заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Аграрний сектор

«Слуги» презентували план реформ до 2023 року: що він передбачає

До 2023 року депутати та урядовці пропонують досягти таких цілей:

  • Розвиток і відновлення зрошення в Україні – на 20% більше сільськогосподарських земель під зрошенням, на 30% менші втрати води, на 40% менше споживання електроенергії на одиницю подачі води.
  • Здорове харчування: на 30% більше площ під органічною продукцією, +20% українців, які харчуються збалансовано, 20% шкільних дієт містять органічні продукти. Крім того, у 2 рази зменшена кількість харчових отруєнь.
  • Розвиток локального сільгоспвиробництва: 10% внутрішнього ринку продуктів харчування – крафтові; 5% валової сільськогосподарської продукції виробляється кооперативами, на 24 тис га більше інтенсивних насаджень ягід та фруктів. Також пропонується досягти створення 300 тис робочих місць в АПК.

Цифровий хаб

«Слуги» презентували план реформ до 2023 року: що він передбачає

Запуск 5G, інтернет по всій державі, 100% державних послуг онлайн, Paperless, доля ІТ у ВВП складає 10% – ось головні пріоритети на 2021-2023 рр, які ставлять перед собою урядовці, депутати та представники Офісу Президента. Ще Україна має стати цифровим хабом у Центральній та Східної Європи, а також для всього світу – експортером продуктів для цифрового державного урядування. Крім того, обсяг єдиного податку від еРезидентів має скласти 3 млн. доларів США на рік.

За два роки українці зможуть голосувати на референдумі та на виборах за допомогою електронним інструментам.

«У листопаді будемо презентувати Diia City, яка запрацює в січні. На сцені разом з Президентом та нашою командою вже буде кілька технологічних гігантів, які вже заявлять про вхід в Diia City», – анонсував віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Верховенство права

«Слуги» презентували план реформ до 2023 року: що він передбачає

Правосуддя має бути не тільки справедливим, але й швидким та зручним. А в центрі уваги судової системи – людина, наголошує голова Комітету з питань правової політики Андрій Костін.

Для цього нам потрібні зменшення термініу розгляду справ, навантаження на суди та кількості судових справ, збільшення кількості справ, які розглядаються онлайн, сталість та єдність судової практики).

Також важливим буде виконання судових рішень, збільшення довіри до правосуддя, невідворотність відповідальності за корупцію та відшкодування в бюджет від корупційних правопорушень, створення цифрових механізмів виявлення та запобігання корупції.

Окрім справедливої держави нам потрібні безпечні громади. Для цього маємо знизити рівень злочинності, удосконалити умови для проведення ефективного досудового розслідування, підвищити рівень безпеки на дорогах, створити належні умови праці для правоохоронців, створити сучасний та облаштований державний кордон, забезпечити висококваліфікованими кадрами.

«Слуги» презентували план реформ до 2023 року: що він передбачає «Слуги» презентували план реформ до 2023 року: що він передбачає

До речі, нещодавно “НСН” писав:

Закон про олігархів прийнятий – що він передбачає

Мати «слуги народу» за 2 роки придбала майна на 14,5 млн гривень (відео)

Закликав до повалення влади “слуг народу”: на Харківщині суд виніс вирок чоловіку

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×