Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Зеленський затвердив план допуску іноземних військових в Україну

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2021 році для участі у багатонаціональних навчаннях» № 1131-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 26 січня 2021 року.

Про це повідомив Офіс президента України, передає НСН.

“Ухвалення цього документа зумовлене необхідністю виконання процедур, передбачених Конституцією України, щодо схвалення рішення Глави держави про допуск підрозділів інших держав на територію України”, зазначили в ОП.

Президент у грудні 2020 року підписав Указ № 570/2020 «Про План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних сил України на території України та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України на 2021 рік і про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2021 році для участі у багатонаціональних навчаннях», який потребував затвердження Верховною Радою.

Цього року в Україні планується проведення 8 багатонаціональних військових навчань. До участі у цих навчання планують залучити близько 11 тисяч іноземних військових. Мова йде про:

  • українсько-американські навчання “Репід Трайдент – 2021”,
  • українсько-британські навчання “Козак Мейс – 2021”,
  • українсько-американські навчання “Сі Бриз – 2021”,
  • українсько-румунські навчання “Ріверайн – 2021”,
  • українсько-британські навчання “Воріер Вотчер – 2021”,
  • українсько-польські навчання “Три Мечі – 2021”,
  • українсько-польські навчання “Сільвер Сейбер – 2021”.

Крім того, документ містить план участі українських військових у 17 багатонаціональних навчаннях поза межами України, зокрема за участю країн НАТО та Грузії.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×