Купити квартиру в Дніпрі

Зеленський попередив про катастрофічне зростання цін на продовольство

зростання цін

Через війну, яку розв’язала росія проти України, всьому світу загрожує катастрофічне зростання цін на продовольство. Наближення катастрофи стане очевидним вже в липні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звернення президента України Володимира Зеленського до політиків і народу Індонезії. передає НСН.

За його словами, на сьогодні росія перекрила доступ до портів у Чорному морі і окупувала українське узбережжя Азовського моря, що призвело до закриття традиційних маршрутів торгівлі.

“В даний час 22 млн тонн зернових знаходяться в сховищах, ми не можемо направити їх на світовий ринок, де вони необхідні. Вже відчувається, що ціни на зернові, а згодом і інше продовольство можуть катастрофічно зрости. І вже урядам країн-експортерів продовольчих товарів доведеться приймати рішення щодо закриття експорту тієї чи іншої агропродукції зі своїх країн, щоб утримати внутрішні ціни від вибухового зростання”,зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що вже в липні, коли в багатьох країнах закінчаться запаси торішнього врожаю, стане очевидним, що катастрофа дійсно наближається.

“Погляньте на ціни прямо в магазинах зараз, їх зростання – це провісник того, що обов’язково вдарить по людях, якщо нічого не зміниться. Це провісник злиднів для бідних та збіднення середнього класу. Тільки уявіть собі, яким політичним хаосом це може закінчитися в деяких регіонах. І це я навів лише один аспект того, як війна, розв’язана росією, впливає на весь світ. А таких аспектів, крім загрози голоду, хаосу, дійсно багато”,додав Зеленський.

У разі затяжної війни 9 із 10 українців зіткнуться з бідністю

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×