Купити квартиру в Дніпрі

З 7 жовтня забороняється вмикати музику в автобусах та маршрутках

забороняється вмикати музику в автобусах

В Україні з 7 жовтня забороняється вмикати музику в автобусах та маршрутках.

З завтрашнього дня набуває чинності Закон 2310-IX, який передбачає заборону “акустичного насильства”, тобто відтворювання музики та фільмів у громадському транспорті.

Як передає НСН, про це йдеться на сайті Верховної Ради, де опублікований закон.

Відтак, водіям рейсових автобусів та маршруток забороняється вмикати в салоні музику, відтворювати звуки фільмів чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку.

Транслювати музику та інші звуки можна через індивідуальні навушники пасажирів, а на салон лише під час нерегулярних перевезень та за згодою всіх пасажирів. Водії таксі також можуть вмикати музику за згодою тих, кого вони везуть.

У Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики пояснили, що заборона стосується водіїв міського транспорту, а також приміських, міжміських, міжнародних маршрутів. Крім того, водій має право висадити пасажира, який голосно увімкнув музику.

У комітеті зазначили, що за порушення до водіїв можуть застосувати дисциплінарні заходи, а підприємство не допустити до конкурсів на перевезення. Тож коли водій порушує закон, можна повідомити про це його керівництву і відповідальним за транспорт органам влади чи самоврядування.

Цим законом із 7 жовтня також заборонено публічне відтворення фонограм, відеограм чи кліпів російських співаків.

З 7 жовтня забороняється вмикати музику в автобусах та маршрутках

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×