Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]С 28 апреля в Украине открывают более 2000 пунктов COVID-вакцинации[:ua]З 28 квітня в Україні відкривають понад 2 тисячі пунктів COVID-вакцинації[:]

[:ru]В Украине 28 апреля будут работать 2127 пунктов вакцинации от COVID-19. Их открывают при медучреждениях, пункты обустроены в соответствии с требованиями инфекционного контроля.

Об этом сообщает портал Минздрава Украины по вакцинации против коронавируса, информирует НСН.

Сейчас в пунктах начинается вакцинация людей в возрасте 65+. На прививку в ближайший пункт можно записаться через семейного врача или регистратуру. Адрес и телефон пункта вакцинации можно найти на сайте о вакцинации против COVID-19 – vaccination.covid19.gov.ua. Для получения прививки необходимо иметь с собой паспорт и идентификационный код.

В Минздраве напомнили, что 23 апреля Украина получила 367 200 доз вакцины AstraZeneca-SKBio производства Южной Кореи в рамках глобальной инициативы COVAX и сейчас ее развозят в пункты прививок. Этой вакциной будут вакцинировать приоритетные группы, в частности людей в возрасте 65+, а также тех, кто должен получить вторую дозу уже в мае (через 12 недель после первой прививки).

Вакцина AstraZeneca производства Института сыворотки крови Индии (Covishield) и вакцина от SK Bioscience Co Ltd. (AstraZeneca-SKBio) идентичны по составу и технологиям изготовления. Именно поэтому, если человек получил первую дозу AstraZeneca/Covishield, то вторую прививку можно сделать вакциной AstraZeneca-SKBio.

Сейчас в Украине прививают медиков и работников учреждений здравоохранения, жителей и персонал домов для престарелых и специализированных интернатов, участников Операции объединенных сил на Востоке Украины, людей старше 65 лет, социальных работников, священнослужителей, олимпийцев и паралимпийцев, которые будут представлять Украину на соревнованиях в Токио в 2021 году, педагогов, привлеченных к проведению внешнего независимого оценивания (ВНО), сотрудников патрульной полиции, Государственной службы по чрезвычайным ситуациям и пограничников.

Для иммунизации используют вакцины AstraZeneca (Covishield, SKBio), CoronaVac/Sinovac Biotech, Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Вакцинация происходит через сеть первичной медицинской помощи и мобильными бригадами по иммунизации.

“Если вы не принадлежите к числу приоритетных групп иммунизации против COVID-19, вы можете записаться в список ожидания на вакцинацию с помощью приложения или портала “Дія” или через контакт-центр Минздрава 0 800 60 20 19″,говорится в сообщении.

Читайте еще:

В Украине установили размер компенсаций в случае инвалидности или смерти из-за вакцинации против коронавируса

Евросоюз летом откроет границы для вакцинированных туристов – глава Еврокомиссии[:ua]В Україні 28 квітня почнуть працювати 2127 пунктів щеплення від COVID-19. Їх відкривають при медзакладах, пункти облаштовані відповідно до вимог інфекційного контролю.

Про це повідомляє портал МОЗ України щодо вакцинації проти коронавірусу, інформує НСН.

Наразі в пунктах щеплення розпочинається вакцинація людей віком 65+. На щеплення до найближчого пункту можна записатися через сімейного лікаря або реєстратуру. Адресу та телефон пункту вакцинації можна знайти на сайті про вакцинацію проти COVID-19 – vaccination.covid19.gov.ua. Для отримання щеплення необхідно мати з собою паспорт та ідентифікаційний код.

В МОЗі нагадали, що 23 квітня Україна отримала 367 200 доз вакцини AstraZeneca-SKBio виробництва Південної Кореї в межах глобальної ініціативи COVAX і зараз її розвозять до пунктів щеплення. Цією вакциною щеплюватимуть пріоритетні групи, зокрема людей віком 65+, а також тих, хто повинен отримати другу дозу вже у травні (через 12 тижнів після першого щеплення).

Вакцина AstraZeneca виробництва Інституту сироватки крові Індії (Covishield) та вакцина від SK Bioscience Co Ltd. (AstraZeneca-SKBio) є ідентичними за складом та технологіями виготовлення. Саме тому, якщо людина отримала першу дозу AstraZeneca/Covishield, то друге щеплення можна зробити вакциною AstraZeneca-SKBio.

Зараз в Україні щеплюють медиків і працівників закладів охорони здоров’я, мешканців та персонал будинків для літніх людей та спеціалізованих інтернатів, учасників Операції об’єднаних сил на Сході України, людей старших 65 років, соціальних працівників, священнослужителів, олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях в Токіо у 2021 році, освітян, які залучені до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), співробітників патрульної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників.

Для імунізації використовують вакцини AstraZeneca (Covishield, SKBio), CoronaVac/Sinovac Biotech, Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Вакцинація відбувається через мережу первинної медичної допомоги та мобільними бригадами з імунізації.

“Якщо ви не належите до пріоритетних груп імунізації проти COVID-19, ви можете записатися до списку очікування на вакцинацію за допомогою застосунку чи порталу “Дія” або через контакт-центр МОЗ 0 800 60 20 19″,йдеться в повідомленні.

Читайте ще:

В Україні встановили розмір компенсацій у разі інвалідності або смерті через вакцинацію проти коронавірусу

Євросоюз влітку відкриє кордони для вакцинованих туристів – глава Єврокомісії[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×