Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Вже цього тижня Україна отримає ліки проти COVID-19

Вже 5 лютого Україна має отримати ліки проти COVID-19. Про це повідомив під час засідання Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Міністерство охорони здоров’я очікує 5 лютого надходження перших 60 тисяч курсів препарату «Молнупіравір» для лікування COVID-19, пише Громадське, передає НСН.

«Очікуємо у суботу перше постачання 60 тисяч курсів препарату “Молнупіравір”, який був законтрактований нами. Це противірусний препарат прямої дії»,сказав міністр.

Він додав, що також до регіонів вже доставили першу партію препарату «Ремдесивір» для лікування COVID-19.

Нагадаємо, 26 січня Міністерство охорони здоров’я України зареєструвало препарат для лікування COVID-19 «Молнупіравір» для екстреного застосування. Коли будуть перші поставки в Україну, не уточнювали. Загалом мають закупити 300 тисяч курсів цього препарату.

Що відомо про препарат?

«Молнупіравір» — це препарат, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду. Американська фармкомпанія Merck представила його у формі таблеток. Їх можна буде вживати вдома, щоб на ранніх етапах запобігти тяжкому перебігу хвороби.

Клінічні дослідження показали, що препарат є найбільш ефективним на ранніх стадіях захворювання, тому його рекомендують застосовувати якомога швидше після підтвердження COVID-19 і протягом п’яти днів після появи симптомів.

Першою у світі ці таблетки дозволила використовувати для лікування хворих Велика Британія. «Молнупіравір» рекомендують застосовувати людям, які мають легку та помірну форму COVID-19 і принаймні один фактор ризику розвитку тяжкого захворювання (ожиріння, старший вік, цукровий діабет або захворювання серця).

Згодом ліки схвалив і регулятор Європейського Союзу. Показники ефективності цих таблеток проти госпіталізації та смерті під час інших випробувань становили 50%.

Виплату за вакцинацію розширили на підлітків: коли можна отримати тисячу гривень

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×