Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]ВИЧ и вирусные гепатиты: как и где бесплатно провериться в Украине[:ua]ВІЛ та вірусні гепатити: як і де безкоштовно перевіритися в Україні[:]

[:ru]В Украине каждый третий ВИЧ-позитивный гражданин не знает своего статуса. А на фоне пандемии произошло существенное снижение тестирования ВИЧ-инфекции и вирусных гепатитов. В связи с этим Минздрав призывает не откладывать тестирование и заботиться о своем здоровье.

Об этом сказал министр здравоохранения Виктор Ляшко на брифинге 23 ноября, передает ТСН, информирует НСН.

Глава Минздрава сказал, что в последнюю неделю осени — с 22 по 28 ноября — отмечается Международная неделя тестирования на ВИЧ и вирусные гепатиты.

“По оценочным данным в Украине около миллиона людей не знают об имеющемся у них гепатите С. Каждый третий ВИЧ-позитивный украинец не знает о своем статусе. Из-за пандемии COVID-19 мы видим существенное снижение тестирования ВИЧ-инфекции и вирусных гепатитов. Это снижает уровень выявление этих болезней и откладывает доступ к лечению”,сказал он.

Виктор Ляшко подчеркнул, что препараты для лечения и ВИЧ-инфекции и вирусных гепатитов, закупаемые за средства государственного бюджета, есть в наличии и полностью бесплатны для украинцев.

Пройти быстрый тест на вирусные гепатиты и ВИЧ можно бесплатно у своего семейного врача. Бесплатное тестирование на ВИЧ и гепатит можно пройти в пунктах, отмеченных на карте.

“Вирусные гепатиты и ВИЧ не являются приговором, если своевременно начать лечение. Все нуждающиеся в лечении получают его безвозмездно. Однако важно выявлять эти заболевания как можно раньше”,сказала генеральный директор Директората общественного здоровья и профилактики заболеваемости Минздрава Украины Ирина Руденко.

Напомним, в Великобритании одобрили новое лечение ВИЧ — теперь пациенты вместо приема обычных ежедневных антиретровирусных таблеток смогут делать всего две инъекции каждые два месяца (6 раз в год).[:ua]В Україні кожен третій ВІЛ-позитивний громадянин не знає про свій статус. А на тлі пандемії відбулося суттєве зниження тестування ВІЛ-інфекції та вірусні гепатити. У зв’язку з цим МОЗ закликають не відтерміновувати тестування і дбати про своє здоров’я.

Про це сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу 23 листопада, передає ТСН, інформує НСН.

Голова МОЗ зауважив, що в останній тиждень осені — від 22 до 28 листопада — відзначається Міжнародний тиждень тестування на ВІЛ та вірусні гепатити.

“За оціночними даними в Україні близько мільйона людей не знають про наявний у них гепатит С. Кожен третій ВІЛ-позитивний українець не знає про свій статус. Через пандемію COVID-19 ми бачимо суттєве зниження тестування ВІЛ-інфекції та вірусні гепатити. Це знижує рівень виявлення цих хвороб і відтерміновує доступ до лікування”,сказав він.

Віктор Ляшко наголосив, що препарати для лікування і ВІЛ-інфекції і вірусних гепатитів, закуповуються за кошти державного бюджету, є в наявності і повністю безкоштовні для українців.

Пройти швидкий тест на вірусні гепатити і ВІЛ можна безоплатно у свого сімейного лікаря. Безкоштовне тестування на ВІЛ та гепатит можна пройти у пунктах, які позначені на мапі.

“Вірусні гепатити і ВІЛ не є вироком, якщо своєчасно розпочати лікування. Усі, хто потребують лікування, отримують його безоплатно. Проте надважливо виявляти ці захворювання якомога раніше”,сказала генеральна директорка Директорату громадського здоров’я та профілактики захворюваності МОЗ України Ірина Руденко.

Нагадаємо, у Великій Британії схвалили нове лікування ВІЛ – тепер пацієнти замість приймання звичайних щоденних антиретровірусних таблеток зможуть робити всього дві ін’єкції кожні два місяці (6 разів на рік).[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×