Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Без візиту до лікаря: пацієнти з симптомами грипу, ГРВІ або COVID-19 можуть відкривати е-лікарняний дистанційно

Е-лікарняний дистанційно – Міністерство охорони здоров’я дозволило без візиту до лікаря відкривати лікарняний пацієнтам із симптомами COVID-19, грипу або іншого гострого респіраторного захворювання.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише Громадське, передає НСН.

За його словами, МОЗ видало наказ №233 «Про особливості формування медичних висновків в окремих випадках», який дозволяє отримати лікарняний дистанційно. Його розробили, аби зменшити навантаження на лікарів на тлі поширення штаму «Омікрон».

Е-лікарняний дистанційно. Як це працюватиме?

У разі наявності симптомів COVID-19 або грипу пацієнт може зателефонувати до свого лікаря й отримати рекомендації щодо лікування.

За результатами консультації лікар може сформувати медичний висновок про тимчасову непрацездатність до 5 днів — це і є підставою для відкриття електронного лікарняного. Якщо ж людина хворітиме довше, то для продовження лікарняного вже слід буде прийти на особистий огляд до лікаря.

Ляшко зазначає, що такі зміни розвантажать лікарів і дозволять пацієнтам уникнути додаткових контактів із хворими на COVID-19.

е-лікарняний дистанційно

Нещодавно в Україні також зменшили термін самоізоляції для пацієнтів із коронавірусом із 10 до 5 днів. Таке рішення ухвалили ґрунтуючись на дослідженнях, що показують: більшість випадків інфікування відбуваються за 1-2 дні до появи симптомів та упродовж 2-3 днів після появи симптомів. Також, як повідомляє МОЗ, «Омікрон» має менший інкубаційний період.

В Україні змінили терміни лікування для пацієнтів з COVID-19: подробиці

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×