Купити квартиру в Дніпрі

Весняні канікули-2022. Коли та скільки відпочиватимуть школярі

Весняні канікули-2022. Коли та скільки відпочиватимуть школярі

Весняні канікули-2022. Скільки відпочиватимуть школярі в Україні цієї весни.

Українські школярі щороку чотири рази упродовж навчального року йдуть на канікули. Відповідно до законодавства, навчальний рік має завершитись не пізніше 1 липня 2022 року.

Школярі у 2021—2022 навчальному році відпочиватимуть за новим графіком. Проте літні канікули, початок та кінець навчального року залишаться незмінними. Весняні канікули у школах України триватимуть стандартно – один тиждень. Крім того, у березні школярі отримають додатковий вихідний день у зв’язку зі святкуванням 8 березня.

Про це НСН дізнався з повідомлення НВ.

Коли починаються та закінчуються весняні канікули 2022 у школах України

Щороку МОН України дає рекомендації навчальним закладам, де вказує дату проведення шкільних канікул. Документ є рекомендаційним і адміністрація школи може відхилятися від цих дат.

У 2022 рокці весняні шкільні канікули починаються 28 березня і триватимуть до 3 квітня, а вже у понеділок — 4 квітня навчальний процес має відновитися.

Додаткові вихідні у березні

Навчальний процес у березні 2022 року буде скорочено 7 та 8 березня – ці дні будуть вихідними. Проте, за 7 число доведеться відучитися у суботу, 12 березня. Таким чином, школярі та дорослі отримають 4 вихідні дні поспіль.

Варто не забувати, що навесні COVID-19 може вдарити з новою силою та штамами і тоді дата канікул та вихідних буде зміщена. Крім того, на дати канікул може вплинути високий рівень захворюваності на грип, ГРВІ та проблеми з опаленням.

весняні канікули

Як працюють школи під час карантину

  • Для безперервного навчального процесу, у школах співробітники мають бути вакциновані: хоча б одна доза вакцини від COVID-19 у жовтій та помаранчевій зонах, та повний курс вакцини – у червоній зоні.
  • Усі працівники школи повинні мати документи, що підтверджують щеплення проти COVID-19, медичні протипоказання або довідку перехворілих.
  • Якщо рівень вакцинації не відповідає — школа має перейти на дистанційне навчання, крім учнів 1–4 класів. Про це йдеться у постанові Кабміну №1236.
  • Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко наприкінці вересня повідомив, що навіть за умови необхідного рівня вакцинації школу можуть відправити на карантин: окремий клас — якщо занедужує хтось із учнів; всю школу – якщо таких класів буде понад 50%.
  • Міністерство охорони здоров’я своїм наказом за 4 жовтня затвердило перелік професій, для представників яких щеплення від коронавірусу є обов’язковим. Серед них є й освітяни. Виняток лише тим, кому щеплення протипоказане за станом здоров’я. Співробітників шкіл та інших навчальних закладів, які не вакцинувалися, почали усувати від роботи з 8 листопада 2021 року.

Підкорила льодовик: 5-річна альпіністка встановила рекорд України

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×