Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]В Украине накопительная пенсия будет выплачиваться дополнительно к солидарной[:ua]В Україні накопичувальна пенсія виплачуватиметься додатково до солідарної[:]

[:ru]Старение населения как мировая тенденция делает невозможным существование только солидарной пенсионной системы.

Поэтому в случае принятия соответствующего закона накопительная пенсия будет выплачиваться дополнительно к солидарной и не будет уменьшать ее размер.

Об этом сообщил министр финансов Сергей Марченко, пишут Факты, передает НСН.

“Солидарная пенсионная система работает так: отчисления с вашей заработной платы в виде единого социального взноса (ЕСВ) поступают в Пенсионный фонд, где сразу перераспределяются и выплачиваются пенсионерам. Но уже сейчас количество пенсионеров почти сравнялось с числом трудоспособного населения, которое платит взносы ЕСВ”,отмечает он.

Сергей Марченко добавляет, что темпы старения населения такие, что количество пенсионеров будет только расти. Это создает риск, что на одного работающего будет приходиться несколько пенсионеров.

Накопительная же система, по словам министра, заключается в том, что отчисления с зарплаты аккумулируются на индивидуальном пенсионном счете. В итоге гражданин получит в виде накопительной пенсии все взносы и еще инвестиционный доход.

Также Сергей Марченко заверил, что сейчас речь идет об этапности пенсионной реформы, то есть о привлечении государственной институции вначале, чтобы минимизировать все риски.

Между тем рабочая группа при Кабмине рассматривает возможность запуска накопительного уровня пенсий с 2023 года при базовой ставке отчислений 2% без учета ЕСВ — по 1% со стороны работодателя и работника.

Согласно плану, в дальнейшем ставка может увеличиться до 4% — то есть по 2% с обеих сторон с 2024 года. По словам главы Нацкомиссии по ценным бумагам и фондовому рынку Руслана Магомедова, такую ​​модель перехода к накопительной пенсии могут рассматривать как начальную.[:ua]Старіння населення як світова тенденція унеможливлює існування лише солідарної пенсійної системи.

Тому у разі ухвалення відповідного закону накопичувальна пенсія виплачуватиметься додатково до солідарної, однак не зменшуватиме її розмір.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко, пишуть Факти, інформує НСН.

“Солідарна пенсійна система працює так: відрахування із вашої заробітної плати у вигляді єдиного соціального внеску (ЄСВ) надходять до Пенсійного фонду, де відразу перерозподіляються та виплачуються пенсіонерам. Але вже зараз кількість пенсіонерів майже зрівнялась з кількістю працездатного населення, яке сплачує внески ЄСВ”,зазначає він.

Сергій Марченко додає, що темпи старіння населення такі, що кількість пенсіонерів лише зростатиме. Тому це створює ризик, що на одного працюючого припадатиме декілька пенсіонерів.

Накопичувальна ж система, за словами міністра, полягає у тому, що відрахування з зарплати акумулюються на індивідуальному пенсійному рахунку. У підсумку громадянин отримає у вигляді накопичувальної пенсії всі внески та ще й інвестиційний дохід.

Також Сергій Марченко запевнив, що наразі йдеться про етапність пенсійної реформи, тобто про залучення державної інституції на початку, щоб мінімізувати усі ризики.

Тим часом робоча група при Кабміні розглядає можливість запуску накопичувального рівня пенсій з 2023 року за базовою ставкою відрахувань 2% без урахування ЄСВ – по 1% з боку роботодавця та працівника.

Згідно з планом, надалі ставка може збільшитися до 4% – тобто по 2% з обох сторін з 2024 року. За словами голови Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Руслана Магомедова, таку модель переходу до накопичувальної пенсії можуть розглядати як початкову.[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×