Купити квартиру в Дніпрі

Українцям повернуть залишки пільг за комуналку – коли і куди прийдуть гроші

залишки пільг

У липні українці отримають залишки пільг за житлово-комунальні послуги, які не були використані протягом опалювального сезону 2021-2022 років.

Як повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна, кошти отримають 325 тисяч українців. Загальна сума таких виплат складе майже 410 мільйонів гривень, передає НСН.

За її словами, регіональні органи соціального захисту перевірили суми залишків пільг, які були сформовані на облікових записах пільговиків станом на 01.06.2022. Наразі перевірку завершено і всю необхідну інформацію передано до «Ощадбанку».

Про перерахування коштів «Ощадбанк» повідомить, надіславши смс-повідомленнями або інформаційне повідомленнями через електронні засоби зв’язку (за наявності у банку інформації про номер мобільного телефону пільговика).

Українцям повернуть залишки пільг за комуналку - коли і куди прийдуть гроші

Дізнатись про обсяг залишків коштів за своїм обліковим записом можна у персональному кабінеті на офіційному сайті «Ощадбанку».

У Мінсоцполітики додали, що якщо у пільговика немає відкритого рахунку в зазначеному банку, то це можна зробити, подавши відповідну заяву до «Ощадбанка» до грудня поточного року. Тобто, подати заяву про відкриття рахунку пільговики можуть протягом липня‒грудня.

Нагадаємо, що деякі українці можуть тимчасово не платити за комунальні послуги. Йдеться про тих громадян, які не живуть вдома понад 30 днів і може довести це документально. Люди мають звернутися із заявою до постачальника послуг, а також додати хоча б один із наступних документів:

  • довідку про проходження лікування;
  • довідку внутрішньо переміщеної особи; довідку, що свідчить про службу у ЗСУ.

Українці залишились у боргах за газ – як повернути переплату, що з новими платіжками та що каже юрист

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×